Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022

Πανσερραικος μπάσκετ : Πάλεψε κόντρα στην Ελευθερούπολη


Ο Πανσερραϊκός μπορεί να γνώρισε την ήττα (75-82) και τον αποκλεισμό από την Ελευθερούπολη (ομάδα της Α2) στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής της Β’ Φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, αλλά την αντιμετώπισε στα ίσα και πάλεψε το παιχνίδι μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Το απόγευμα της Τετάρτης 19-10-2022 η ομάδα του Γιάννη Κακιούζη δεν είχε καμία σχέση με την ασύνδετη ομάδα που παρουσιάστηκε τρεις μερες πιο πριν (Κυριακή 16/10) στο πρωτάθλημα κόντρα στην Γέφυρα.

Μπήκαν δυνατά στο παρκέ και παρ’όλο που η Ελευθερούπολη ξέφυγε στο σκορ χάρη στα διαδοχικά τρίποντα από την περιφέρεια με 19-9, είχαν το σθένος να ανατρέψουν την διαφορά και να περάσουν μπροστά 21-19 και με την λήξη του 1ου δεκαλέπτου το παιχνίδι να είναι ισόπαλο 22-22.

Στο 2ο δεκάλεπτο οι αθλητές του Κακιούζη έπαθαν «αφλογιστία» στην επίθεση, η Ελευθερούπολη δεν το συγχώρησε και με ένα επιμέρους 22-7 ξέφυγε στο σκορ, βάζοντας τις βάσεις για την πρόκριση

 Από εκεί και μετά οι παίκτες του Κώστα Σίσκου έλεγχαν το παιχνίδι, ο προπονητής της Ελευθερούπολης χρησιμοποίησε όλους τους παίκτες(12) που είχε στην διάθεσή του και αυτοί σκόραραν όλοι!

 Παρ’όλο που οι «κόκκινοι» βρέθηκαν στο τέλος της 3ης περιοδου να είναι πίσω 18 πόντους στο σκορ, δεν εγκατέλειψαν και στο 4ο δεκάλεπτο κατόρθωσαν να ψαλιδίσουν την διαφορά στους τρεις πόντους, χάρη σε διαδοχικά τρίποντα του Γρίψιου και του Μιλόσεβιτς. Η εξέδρα πήρε φωτιά, καθώς εν τω μεταξυ ήρθαν οι φίλαθλοι του Πανσερραϊκου από το ποδόσφαιρο με ανεβασμένη την διάθεση από την νίκη (5-2)- πρόκριση της ομάδας στους 16 του Κυπέλλου κόντρα στην Παναχαϊκή. Όμως η Ελευθερούπολη είχε τον τελευταίο λόγο και με καλάθια στο τελευταίο λεπτό πήγε την διαφορά στο -7 για να λήξει τελικά το παιχνίδι 75-82.Ο τραυματισμός στον αστράγαλο του παίκτη της Ελευθερούπολης Σκουλίδα  στο 3ο δεκάλεπτο, από τις δυσάρεστες στιγμές στο παιχνίδι.

 Με βάσει τους αριθμούς καλύτερος παίκτης του αγώνα ο Πέτρος Γρίψιος καθώς ήταν αλάνθαστος στα δίποντα 4/4 και 3/7 τρίποντα, ακολουθούμενος από τους Χριστοδούλου και Κεραμάρη. Ο Μιλόσεβιτς παρά τους 20π που πέτυχε (πρώτος σκορερ του παιχνιδιου) ήταν ιδιαίτερα άστοχος στα τρίποντα 2/10 (βρήκε το χέρι του από μακρινή απόσταση στο 4ο δεκάλεπτο). Ο Ντίνος παρά την αστοχία του στα τρίποντα είχε 8 κλεψίματα στο ενεργητικό του. Ιδιαίτερα ελπιδοφόρα η εμφάνιση του Χρήστου Χατζόπουλου που είχε 4 ρημπάουντ, 1 ασίστ, 1κλέψιμο πέτυχε και 5 πόντους στα 14’:47’’ που συμμετείχε στο παιχνίδι.

 

ΜΓΣ Πανσερραϊκός – ΓΣ Ελευθερούπολης Καβάλας 75-82

  • Τα Δεκάλεπτα 22-22,29-44ημιχ.48-66,75-82 ΤΕΛΙΚΟ
  • Διαιτητές Ελευθεριάδης-Παπαγεωργίου-Παπαθανασίου (Δραγκίογλου)
  • Γραμματεία Πάτηνιου-Χαμαλίδου-Κουντουρά Α.
  • ΜΓΣ Πανσερραϊκός (Κακιούζης-Κηρύκος): Μιλόσεβιτς 20(2), Γρίψιος 17(3), Χριστοδούλου 12, Ντίνος 8(1), Γεωργιανός 7(1), Κεραμάρης 6, Χατζόπουλος 5, Αποστολίδης, Αχτσής, Μπίλιος
  • ΓΣ Ελευθερούπολης Καβάλας (Σίσκος): Χάντσον 12(2), Τουτζιαράκης 12, Ναούμης 11(3), Αμπατζάς 9(1), Σκουλίδας 7(1), Βύρλας 6, Γράβας 6, Τσουμάνης 6, Ξύδης 4(1), Γεωργίου 4, Γκατζιούρας 3(1), Φιλοξενίδης 2
  •  https://www.anexartitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.