Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022

Σέρρες : Εργαστήρι δημιουργικής γραφής στο Μουσείο Ξενάκη


 
 
 
 
Κυριακή πρωί, 2/10 στις 10.30-13.00. Το Μουσείο Ξενάκη της πόλης μας άνοιξε τις πόρτες του και φιλοξένησε το εργαστήρι δημιουργικής γραφής «Συνομιλώντας με τον Κωνσταντίνο Ξενάκη». Παλιοί και νέοι φίλοι των εργαστηρίων μας, με χαμόγελο και θετική διάθεση, έχοντας αφήσει πίσω την κυριακάτικη ρουτίνα ή τις ατέλειωτες υποχρεώσεις τους, ξεναγήθηκαν στο Μουσείο από την φιλόξενη υπάλληλο Κασσάνδρα Γρουτίδου, εμπνεύστηκαν από το εικαστικό έργο του σπουδαίου εικαστικού, πειραματίστηκαν με τις τεχνικές της δημιουργικής γραφής, έγραψαν και μοιράστηκαν τα κείμενά τους με την ομάδα. Τους ευχαριστώ θερμά για την συμμετοχή τους και την αγάπη τους. Επίσης, ευχαριστώ θερμά και συγχαίρω, και εκ μέρους όλων των συμμετεχόντων στο εργαστήρι, την Πρόεδρο της ΚΕΔΗΣ κα Χρυσάνθη Παλάζη και την Διευθύντρια της ΚΕΔΗΣ κα Βούλα Ιωαννίδου για το άνοιγμα του Μουσείου σε παρόμοιες πολιτιστικές δράσεις που απευθύνονται στο ευρύ κοινό της πόλης μας και κάνουν πιο ενδιαφέρουσα την πολιτιστική ζωή στην πόλη μας.
Ο Ξενάκης, όπως ο ίδιος αποκαλύπτει σε συνεντεύξεις του, επικεντρώνεται στην έλλειψη επικοινωνίας ανάμεσα στους ανθρώπους της σημερινής εποχής και στην απομόνωση που τους βασανίζει και τους αρρωσταίνει. Ο στόχος των δικών μας εργαστηρίων είναι να αντισταθούμε σε αυτή την τάση απομόνωσης και εσωστρέφειας και να δημιουργήσουμε όσο το δυνατόν πιο ανοιχτές ομάδες δημιουργίας και ελεύθερης σκέψης.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.