Επιχειρώ, καλή τη πίστει, να παρακολουθήσω την κυβερνητική επιχειρηματολογία σε σειρά θεμάτων τις τελευταίες ημέρες, αλλά ομολογώ ότι δυσκολεύομαι.
- Από τον Μανώλη Κοττάκη
Σταχυολογώ:
– Καταγγέλλει ο πρωθυπουργός τον πρόεδρο Πoύτιν ότι επιθυμεί να ανατρέψει την κυβέρνησή του με την πρόκληση πολιτικής αστάθειας και κοινωνικής αναταραχής. Αλλά, για να μιλάς έτσι, οφείλεις να έχεις τα νώτα σου κλειστά.
Όταν ο αναπληρωτής υπουργός σου επί των Εξωτερικών δήλωσε στην Ουάσινγκτον, στις 23 Μαρτίου 2022, ότι «οι κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας αποσκοπούν στην ανατροπή του καθεστώτος Πούτιν με εσωτερική αναταραχή» (συνέντευξη στο thehill.com), διερωτώμαι: Δύνασαι να χρησιμοποιείς το ίδιο επιχείρημα;
Ειδικώς όταν έχεις σύρει τον χορό πρώτος, ακόμη και πριν από τον Μπάιντεν, που είπε ακριβώς το ίδιο; Θυμίζω, για την ακρίβεια, τι είπε προχθές στο υπουργικό συμβούλιο ο κύριος Μητσοτάκης: «Η Μόσχα επιδιώκει μέσω της πίεσης να δημιουργηθεί και κοινωνική αναταραχή και πολιτική αστάθεια στο εσωτερικό των χωρών που αντιδρούν στα σχέδιά της».
– Καταγγέλλει ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο ότι «η Ρωσία επιτίθεται συνολικά πλέον στην Ευρώπη με όπλο το φυσικό αέριο, οι τιμές του οποίου έχουν αυξηθεί κατά 1.000% και είναι 10 φορές υψηλότερες από ό,τι ήταν πριν ξεκινήσει η κρίση».
Από όσο καταλαβαίνω, η κυβέρνηση ενοχλείται από τη διακοπή της ροής του ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη. Μάλιστα! Από όσο θυμάμαι, όμως, αυτό δεν είναι το βασικό αίτημα της Δύσης; Γι’ αυτό δεν έγινε ο πόλεμος; Η περίφημη «απεξάρτηση» της Ευρώπης από το ρωσικό φυσικό αέριο δεν είναι ο διακηρυγμένος στόχος της Δύσης; Γι’ αυτό δεν μαχόμεθα; Γι’ αυτό δεν συρρέουν τα LNG; Από πότε η ικανοποίηση του αιτήματός μας βαπτίζεται «επίθεση»; Τι περίμενε, δηλαδή, κανείς μέσα στον πόλεμο; Οτι η Ευρώπη θα επιβάλει κυρώσεις στον Πούτιν και ο Πούτιν δεν θα επιβάλει κυρώσεις στην Ευρώπη; (Παρεμπιπτόντως: Πρέσβης ευρωπαϊκής χώρας του Νότου, που έκανε διακοπές στην Ελλάδα, ομολόγησε σε φίλους ότι οι ευρωπαϊκές κυρώσεις δεν έχουν αποφέρει τίποτε, ενώ, λόγω της αύξησης του ρουβλιού -1 ρούβλι ίσον 2,5 ευρώ σήμερα-, έχει μειωθεί στο μισό ο μισθός!)
Ούτε αυτό το καταλαβαίνω. Η Ν.Δ. είναι η παράταξη που αποκατέστησε τη δημοκρατία στην Ελλάδα. Να ακούω μέλος της κυβέρνησής της να τονίζει ότι σημασία έχουν μόνον τα ευρώ, αλλά καθόλου η δημοκρατία, ειλικρινά με ξεπερνά. Κι άλλες φορές πείνασε η Ελλάδα. Αλλά δεν ήταν αυτός λόγος για να πληγώνεται η δημοκρατία. Και ευρώ και δημοκρατία! Αυτή είναι, κατά την ταπεινή μου άποψη, η ενδεικνυόμενη θέση του κόμματος στο δίλημμα για το τι επείγει περισσότερο. Και το πώς θα τα φέρει βόλτα ο κόσμος όλος είναι μείζων προτεραιότητα και το πώς δεν θα παραβιάζονται οι ατομικές ελευθερίες εκλεγμένου πολιτικού αρχηγού, αλλά και χιλιάδων Ελλήνων είναι μέγα θέμα.
– Άκουσα, τέλος, νεοεκλεγέντα βουλευτή της Ν.Δ. να δηλώνει χθες σε τηλεοπτικό σταθμό ότι «ο φάκελος του κυρίου Ανδρουλάκη βρίσκεται στην ΕΥΠ και μπορεί να του διατεθεί, αν τον ζητήσει». Κοίταξα το ημερολόγιο. Περίεργο! Ελεγε «2022», όχι «1967»… Μήπως να «συνέλθουμε» ολίγον, αγαπητοί; Διότι όσα ακούμε δεν βγάζουν νόημα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.