Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

ΔΕΥΑΣ : Ξεκινάει η κατασκευή νέου δικτύου ύδρευσης μήκους 35 χλμ


Ξεκινάει η κατασκευή νέου δικτύου ύδρευσης μήκους 35 χλμ. και οριστικό ΤΕΛΟΣ στον αμίαντο για τις Σέρρες.
Υπογράφηκε και ανακοινώθηκε σήμερα από τη ΔΕΥΑ Σερρών η σύμβαση κατασκευής νέου δικτύου αγωγών ύδρευσης σε διάφορα σημεία της πόλης των Σερρών, συνολικού μήκους 35 χλμ.
Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί το 3ο υποέργο της εμβληματικής ένταξης που πέτυχε η Δημοτική αρχή του Αλέξανδρου Χρυσάφη , προυπολογισμού 21 εκ., η οποία περιλαμβάνει τα 47.000 "έξυπνα" υδρόμετρα και είναι και η μεγαλύτερη ένταξη του προγράμματος "Αντώνης Τρίτσης" σε όλη τη χώρα.
Ο προϋπολογισμός του έργου μετα τη δημοπράτηση αγγίζει συνολικά τα 2 εκ. και θα βελτιωθεί η ποιότητα ύδρευσης και η αντοχή του δικτύου, ενώ δίνεται οριστικό τέλος και στα τελευταία κομμάτια αγωγών αμιάντου που απέμειναν στη πόλη μας.
Επιπλέον οι βρογχοποιήσεις που θα
γίνουν εξασφαλίζουν την απομόνωση πολύ λιγότερων κατοικιών σε περιπτώσεις διακοπών υδροδότησης.
Η κατασκευή του έργου έχει χρονοδιάγραμμα 24 μηνών και οι εργασίες θα ξεκινήσουν από τη περιοχή Σιγής.
Οι εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις από τη παρούσα Δημοτική Αρχή για έργα άνω των 50 εκ. από Δήμος Σερρών και ΔΕΥΑΣ, ήδη υλοποιούνται και η προσπάθεια για ακόμα περισσότερες εντάξεις έργων συνεχίζεται αμείωτη.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.