Κυριακή 7 Αυγούστου 2022

ΕΠΣ Σερρών : Ομιχλώδες το παρόν δυσοίωνο το μέλλον


 

 

 

 

 Παράταση κατά μια εβδομάδα δόθηκε στα σωματεία μέλη της ΕΠΣ Σερρών να δηλώσουν συμμετοχή στα πρωταθλήματα που αναμένεται να ξεκινήσουν ( σύμφωνα με την προκήρυξη ) εντός του Σεπτεμβρίου .Σύμφωνα με πληροφορίες η παράταση κρίθηκε αναγκαία καθώς αρκετά σωματεία δεν κατέθεσαν δηλώσεις συμμετοχής , εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν ( ενα και κάτι μηνα πριν την έναρξη των πρωταθλημάτων οι περισσότερες ομάδες δεν ξεκίνησαν προετοιμασία ) . Η παρούσα διοίκηση που εκλέχθηκε τον περασμένο Οκτώβριο δείχνει μέχρι στιγμής να μην μπορεί να βάλει φρένο στην κάθοδο του Σερραικου Ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου που τα τελευταια χρόνια είναι ραγδαία , από τα 119 σωματεία που υπάρχουν στην δύναμη της ΠΕΣ πέρσι αγωνίστηκαν τα 47. Δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο οτι κάποια εκ των μελών του ΔΣ μόλις μέσα σε λίγους μήνες από την εκλογή τους υπέβαλλαν την παραίτηση τους και αποχώρησαν .Οι σπασμωδικές κινήσεις της περασμένης άνοιξης να μην υποβιβαστεί κανένα σωματείο από την Α1 και η απόφαση για την αύξηση των ομάδων της Α1 από 16 σε 22 σε μια προσπάθεια να δοθεί κίνητρο σε κάποια σωματεία να συνεχίσουν να συμμετέχουν στα πρωταθλήματα με το δέλεαρ της συμμετοχής στην Α1 , άλλα και ο περιορισμός των εξόδων αφού θα γίνουν 2 όμιλοι και τα έξοδα μετακινήσεων και διαιτησίας μειώνονται . Προκαλεί οικονομικές παρενέργειες για τα σωματεία της Β κατηγορίας . Καθώς οι 26 ομάδες θα μπουν σε δύο ομίλους ( τρεις πέρσι ) με τα έξοδα μετακινήσεων να αυξάνονται .Αν μείνουν τρεις τότε δεν μπορούμε να μιλάμε για ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με συμμετοχή 9 ομάδων .Αυτά στο θέμα των συμμετοχών , γιατι αν πιάσουμε το αγωνιστικό κλάφτα , πολλά σκορ στα περσινά πρωταθλήματα θύμιζαν αποτελέσματα αγώνων πόλο και χάντμπολ.

Η διοίκηση Κατσαβάκη κληρονόμησε το πρόβλημα και μέχρι χθες δεν μπορεί κάποιος να τις καταλογίσει ευθύνες . Όμως σε δύο μήνες κλείνει ένα χρόνο και μέχρι στιγμής δεν έδειξε οτι κάνει κάτι για να ανακόψει τον κατήφορο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου .  Πλέον από δω και μετά δεν υπάρχει η δικαιολογία , έτσι τα βρήκαμε . Από δω και πέρα υπάρχει το τι κάνετε εσείς .Ας ελπίσουμε οτι ο πρόεδρος με μεγάλη πορεία στα γήπεδα ως ποδοσφαιριστής .Θα κάνει την ύστατη προσπάθεια για να αποφύγει να είναι ο πρόεδρος που επι θητείας του η ΕΠΣ  Σερρων (των 120 σωματείων πριν από 10 χρόνια )  θα κατεβάσει ρολά 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.