Κυριακή 31 Ιουλίου 2022

ΘΕΣΜΟΣ Η ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ


Απίστευτο. Δημοσιογράφος της κρατικής τηλεόρασης παραιτήθηκε από... επαγγελματική ευαισθησία. Δεν το χωράει ο νους. Επειδή δεν είναι αστείο, μια πλάκα, αλλά γεγονός. Που ζούμε, ρε! Στο απόλυτο σκοτάδι. Όχι εμείς, λέω κάποιος κόσμος που δεν παίρνει χαμπάρι τι τρέχει δίπλα του.

Κρατική τηλεόραση σημαίνει ένα πράγμα. Παρέμβαση στους δημοσιογράφους. Αυτό το ξέρουν και οι πέτρες από την πρώτη μέρα που άρχισαν να παίζουν τα κρατικά κανάλια. Και δεν το είχε πάρει πρέφα η κυρία δημοσιογράφος, μάλιστα μετά από 32 χρόνια στην ΕΡΤ;  Περίεργα πράγματα. Πολύ περίεργα.
Δημοσιογράφος που προσλαμβάνεται στην ΕΡΤ το ξέρει από την πρώτη μέρα. Πριν προσληφθεί, για να είμαστε ακριβείς. Το μαγαζί πουλάει βαλσαμωμένο εμπόρευμα. Σιδερωμένο. Ό,τι συμφέρει την κυβέρνηση. Δεξιά, κεντρώα, αριστερή, δημοκρατική, χουντική. 

Κανονικά οι δημοσιογράφοι της κρατικής τηλεόρασης πρέπει να μην τους χαρακτηρίζουν δημοσιογράφους. Επειδή δεν νοείται δημοσιογραφία όταν η λογοκρισία είναι επί της ουσίας θεσμός. Δεδομένη. Κατόπιν τούτου, μάλλον είναι περίεργη η απόφαση της δημοσιογράφου μετά το ρεπορτάζ στο προεδρικό μέγαρο.

 https://apodytiriakias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.