Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022

Δήμος Αμφίπολης : Παρουσίαση ψηφιακού βίντεο για την ιστορική διαδρομή της πόλης της Αμφίπολης


Την Αμφίπολη επισκέφτηκαν την Πέμπτη 09 Ιουνίου οι τάξεις Ε΄ και Στ΄ όλων των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου μας, όπου μετά την επίσκεψη στο αρχαιολογικό Μουσείο και στην παλαιοχριστιανική Ακρόπολη, τους παρουσιάστηκε για πρώτη φορά πιλοτικά το εξαιρετικό ψηφιακό βίντεο προβολής 3D, που έχει δημιουργηθεί να προβάλλεται σε ειδική αίθουσα στο «Κέντρο Διερμηνείας Δήμου Αμφίπολης».
Eιδική αίθουσα επαυξημένης ψηφιακής απεικόνισης (3D animation) έχει εγκατασταθεί εντός του κτιρίου, στην οποία ο επισκέπτης ενημερώνεται μέσω μίας σύγχρονης εφαρμογής για την επιστήμη της αρχαιολογικής ανασκαφής καθώς και για την ιστορική διαδρομή της πόλης της Αμφίπολης από την ίδρυσή της εώς και σήμερα. Επίσης προβάλλονται και γίνεται λεπτομερής περιγραφή για όλα τα σημαντικά και συγχρόνως μοναδικά μνημεία που έχουν έρθει στο φώς και αποδεικνύουν την σπουδαιότητα της Αμφίπολης ανά τους αιώνες με την μακραίωνη ιστορία της, από την αρχαία πόλη των Ηδωνών «Εννέα Οδοί», την κατάκτηση της πόλης από τον αθηναίο στρατηγό Άγνων, μετέπειτα από τον σπαρτιάτη στρατηγό Βρασίδα και αργότερα από τον βασιλιά Φίλιππο της Μακεδονίας όπου ακμάζει σε σπουδαία γεωστρατηγική πόλη του μακεδονικού βασιλείου, τα χρυσορυχεία του Παγγαίου Όρους με τα νομισματοκοπεία και το λιμάνι όπου ναυπηγήθηκε ο στόλος και ξεκίνησε η εκστρατεία του Μέγα Αλέξανδρου για την κατάκτηση της Ασίας, τον ξακουστό «Λέων», την ξύλινη Γέφυρα (μοναδική σωζόμενη παγκόσμια), το αρχαίο Γυμνάσιο, την παλαιοχριστιανική Ακρόπολη με τα απομεινάρια από κίονες και τα ψηφιδωτά των πρώτων Εκκλησιών και την μετέπειτα ρωμαϊκή «Μακεδόνων Πρώτη» μέχρι και το μοναδικό ταφικό μνημείο «Τύμβος Καστά».
Ο Διευθυντής του Δημ. Σχολείου και πρόεδρος Α΄βαθμιας Σχ. Επιτροπής Δήμου Αμφίπολης κ. Μπαχάρης Μπαχαρόπουλος, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή Π.Ε. Σερρών κ. Καραβασίλη Ιωάννη, τον Διευθυντή Π.Ε. Πέλλας κ. Αγγελίδη Νίκο και τους ΣΕΕ κα Βαμβάκη Άννα και κ. Νάτσκο Χρήστο, ξεναγήθηκαν από τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Βίτσιο Δήμο, παρουσία του Δημάρχου Αμφίπολης κ. Φραστανλή Στέργιου και του προέδρου Αμφίπολης κ. Κοχλιαρίδη Αλέξανδρου. Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης οι Διευθυντές εκπαίδευσης δήλωσαν απόλυτα ικανοποιημένοι και συνάμα ενθουσιασμένοι από τον χώρο και προτρέπουν όλα τα σχολεία που επισκέπτονται πλέον την Αμφίπολη να προγραμματίζουν και μία επίσκεψη στο «Κέντρο Διερμηνείας» όπου η προβολή έχει ιδιαίτερο εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Στο κτίριο υπάρχει και σύγχρονη αίθουσα συνεδριάσεων όπου μπορούν να διεξαχθούν ημερίδες-παρουσιάσεις-επιστημονικές ομιλίες και συνέδρια.
Το «Κέντρο Διερμηνείας Δήμου Αμφίπολης» δημιουργήθηκε το 2020-2021 στην Αμφίπολη στο πρώην Δημοτικό Σχολείο μέσω του προγράμματος « Interreg GREECE-BULGARIA - borderless culture» και αποτελεί ένα σύγχρονο χώρο συνεδριάσεων και προβολής του Δήμου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.