Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022

Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Σερρών : Από νωρίς τα θετικά πρότυπα στα παιδιά


 Η αντιμετώπιση των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων μπορεί να γίνει μόνο μέσα από την εκπαίδευση των νέων ανθρώπων προκειμένου να αποκτήσουν σωστή οδική συμπεριφορά.
Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Σερρών συνιστά έναν όμορφο χώρο, ο οποίος προσφέρεται κι ως ο πλέον ασφαλής χώρος για μάθηση και αναψυχή για οικογένειες με μικρά παιδιά, για μαθητές και μαθήτριες Δημοτικών σχολείων κι όχι μόνο.
Η εκπαίδευση αφορά στην ασφαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων (ποδηλάτων - μικρών αυτοκινήτων),  στην πρακτική εξάσκηση στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής και επιπλέον στην αξιολόγηση των μικρών παιδιών.
Οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί έχουν τη δυνατότητα να συνοδεύσουν τους μικρούς μαθητές στον ιδιαίτερα καλαίσθητο χώρο των αρκετών στρεμμάτων, που έχει συντηρηθεί (και αναβαθμιστεί) με τη φροντίδα, την ευαισθησία και την αγάπη του προσωπικού του Δήμου Σερρών για να παίξουν και να εκπαιδευτούν, ώστε να λειτουργούν ως υπεύθυνοι οδηγοί και πολίτες.
Έχω τη γνώμη ότι, αν από πολύ νωρίς περάσουμε στα παιδιά τα θετικά πρότυπα και τη σωστή οδηγική συμπεριφορά, θα έχουμε κάνει (ως κοινωνία) ένα πολύ σημαντικό βήμα στην εκπαίδευσή τους εξοπλίζοντάς τα παραλλήλως με σεβασμό για τους κανόνες και την ανθρώπινη ζωή.
Εσχάτως, ο Δήμος Σερρών φρόντισε και επιδιόρθωσε τις γνωστές τετράτροχες «γουρούνες» για να ενισχύσει το ενδιαφέρον και το κίνητρο των μαθητών στην εκπαίδευσή τους. 


Κείμενο : Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Φιλόλογος-Δημοσιογράφος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.