Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022

Δήμος Ηράκλειας : Εργο πνοής το αποχετευτικό


Ξεκίνησαν πριν λίγες ημέρες  οι εργασίες της

αποχέτευσης των λυμάτων της πόλης της Ηράκλειας.

Πρόκειται ουσιαστικά για  ένα έργο πνοής για την Ηράκλεια που  πήρε το δρόμο του και θα γίνει πραγματικότητα.

Μετά πολύχρονη καθυστέρηση το έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ το 2012.

Από τις πρώτες ημέρες που ανέλαβε καθήκοντα η νέα δημοτική αρχή του Γ. Κουτσάκη που εκλέχθηκε τον Μαϊο του 2019 ξεκίνησε άμεσα η διαδικασία για την δημοπράτηση του έργου.

Οι διαδικασίες αυτές «έτρεξαν» και ολοκληρώθηκαν 1,5 χρόνο μετά  με την ανάδειξη του ανάδοχου εταιρείας.

Το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης του έργου είναι 18 μήνες. Η ανάδοχος εταιρεία δια του  προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου Σπύρου Κολοβού στη συνέντευξη Τύπου που είναι παραχωρηθεί είχε δηλώσει ότι θα γίνει μεγάλη προσπάθεια ώστε το έργο  να ολοκληρωθεί σε 12 μήνες.

Στο Δήμο Ηράκλειας όπως είναι φυσικό υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση γιατί ένα έργο πνοής ξεκίνησε , εκτελείται και θα απαλλάξει την έδρα του Δήμου από τη την δυσοσμία και την  μόλυνση του περιβάλλοντος  και θα αναβαθμίσει την περιοχή και το περιβάλλον της.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ Δημήτρης Τζήκας ικανοποιημένος δήλωσε στο «Σ.Θ.» ότι πρόκειται για έργο εξυγίανσης αφού τα αστικά λύματα θα οδεύουν στον βιολογικό καθαρισμό γεγονός που θα απαλλάξει την Ηράκλεια από τη δυσοσμία και θα δώσει την δυνατότητα να κτιστούν ακόμη και τετραώροφες οικοδομές.

«Είμαστε ικανοποιημένοι γιατί ένα έργο σημαντικό για το Δήμο μας γίνεται πράξη» σημείωσε.

 

Δ.Ν.

 

 https://sertharros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.