Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

Σέρρες : Δεκάδες τα θύματα των διαδικτυακών πυραμίδων


 

 

 

 

Δεκάδες είναι τα θύματα και στις Σέρρες των διαδικτυακών πυραμίδων .Οι οποίες τις τελευταίες ημέρες άρχισαν να ¨΄σκάζουν ¨¨ η μια μετά την άλλη .Ήδη δύο έχουν ¨¨εξαφανισθεί ¨¨ .Ενώ είναι θέμα χρόνου να καταρρεύσει ακόμη μία η οποία είχε πελάτες και στις Σέρρες 

Πως λειτουργούσαν

Υποσχόταν εύκολο κέρδος, κάνοντας απλώς «like» σε βίντεο - Υποσχόταν προμήθεια σε όσους έφερναν νέα μέλη - Σε κρυπτονομίσματα οι πληρωμές

Η πρόταση ήταν ελκυστική στους καιρούς που ζούμε και αυτό που ζητούσε η εταιρεία πολύ απλό. Παρακολουθείς βίντεο στο YouTube, κάνεις like, εγγράφεσαι στο ηλεκτρονικό κανάλι και μετά τα κέρδη θα έμπαιναν στον τραπεζικό λογαριασμό. Αρκεί να έφερνες και άλλους χρήστες.



Η διαδικτυακή «πυραμίδα» υποσχόταν να αυξάνει -φυσικά με το αζημίωτο- τον αριθμό των likes και των ακολούθων στα social media για εταιρείες και πρόσωπα. Για όσους αγόραζαν κάποιο από τα πακέτα της προσέφερε μεγάλες αποδόσεις από την απλή εργασία που τους ανέθετε.



Μια σημαντική λεπτομέρεια είναι ότι οι πληρωμές για την εγγραφή γίνονταν σε κρυπτονομίσματα. Το μέλος υποχρεωνόταν να καταθέσει ευρώ σε ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων και να πληρώσει την εταιρεία σε αυτό, ενώ σε κρυπτονόμισμα θα εισέπραττε και τα κέρδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.