Πέμπτη 19 Μαΐου 2022

Σέρρες : Ορεινός αγώνας τρεξίματος στις πλαγιές του Μπέλλες


Mε στόχο την ανάδειξη της εμβληματικής οροσειράς της Κερκίνης ή Μπέλλες, στο βόρειο τμήμα των Σερρών, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πετριτσίου, θα διοργανώσει την Κυριακή 5/6/2022, πρώτο αγώνα ορεινού τρεξίματος «Belles Historic Trail», στις ανατολικές πλαγιές του βουνού.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου, Παναγιώτη Σαββίδη, η διοργάνωση που τελεί υπό την αιγίδα και την υποστήριξη της Π.Ε. Σερρών, περιλαμβάνει τους αγώνες : «Belles Historic Trail» (21 χλμ) και «Sultanitsa Trail Run» (8 χλμ), με αφετηρία και τερματισμό το Νέο Πετρίτσι.

Η κύρια διαδρομή καλύπτει 21 χλμ στις Ν.Α πλαγιές του βουνού και κατά 85% καλύπτει ορεινά μονοπάτια, τα οποία καθαρίστηκαν και είναι διαθέσιμα και για λόγους άθλησης και δασικής αναψυχής. Πρόκειται για μονοπάτια και παλιούς δρόμους που χρησιμοποιούσαν παλαιότερα οι ντόπιοι για ανάγκες βιοπορισμού (υλοτομία, κτηνοτροφία), όπως τόνισε η αντιπρόεδρος του συλλόγου, Σταματία Σαμαρά.

Στόχος του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέου Πετριτσίου, πρόσθεσε η κα Σαμαρά, είναι να καταστεί η εκδήλωση θεσμός που θα συγκεντρώνει κάθε χρόνο τους fan του ορεινού μαραθωνίου στην περιοχή, κάνοντας γνωστό τον τόπο, εντός και εκτός συνόρων. Μέχρι στιγμής, οι συμμετοχές είναι τουλάχιστον 100 από διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

 

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.