Πέμπτη 12 Μαΐου 2022

Σέρρες : Το σχόλιο του Κώστα Καραμανλή για τις βιβλιοθήκες στα σχολεία


Την ώρα που κορυφώνεται η πολιτική αντιπαράθεση, μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ για τα έκτροπα αντιεξουσιαστών στο ΑΠΘ, οι οποίοι αντιτίθενται στην κατασκευή βιβλιοθήκης εκεί που υπήρχε επί 35 χρόνια η κατάληψη «Στέκι του Βιολογικού», ο Κώστας Καραμανλής έκανε την δική του παρέμβαση, με νόημα.

Σε ανάρτησή του, ο υπουργός Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, αναφέρεται στη βιβλιοθήκη που με δική του πρωτοβουλία χτίστηκε στο ιστορικό 1ο Γυμνάσιο Σερρών και εξήρε τη σημασία του βιβλίου για τους νέους ανθρώπους.

Έγραψε χαρακτηριστικά:

«Όταν τον Σεπτέμβριο, στον αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, επισκέφτηκα το ιστορικό 1ο Γυμνάσιο Σερρών, ρώτησα την διευθύντριά του, κα Ζέττα, αν υπάρχει κάτι που το σχολείο χρειάζεται. Εκείνη μου απάντησε αυθόρμητα “το σχολείο έχει ανάγκη από μια βιβλιοθήκη.”

“Είναι το μοναδικό Γυμνάσιο στις Σέρρες που δεν διαθέτει…”

Επιστρέφοντας λοιπόν στην Αθήνα, ζήτησα αμέσως από την ΚΤΥΠ να κινηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες, ώστε να ξεκινήσει η κατασκευή αυτής της βιβλιοθήκης το συντομότερο δυνατό.
Σήμερα, οι υποδομές της βιβλιοθήκης του 1ου Γυμνασίου Σερρών, είναι πλέον έτοιμες να υποδεχθούν στα ράφια τους τα βιβλία και στους χώρους τους, τους μαθητές.

Γιατί τα βιβλία, ιδιαίτερα για τους νέους, αποτελούν το όχημα για ένα μοναδικό ταξίδι στον κόσμο της γνώσης.


Η ανάρτηση της Διευθύντριας του 1ου Γυμνασίου Σερρών Σύλιας Ζέτα

"Μια μέρα χαράς και δικαίωσης κυρίως όμως μια μέρα ευχαριστίας! Όλα γίνονται όταν υπάρχει όραμα και ναι αυτό υπάρχει...όλα υλοποιούντα όμως, όταν υπάρχει στήριξη και πίστη στο όραμα σου μέσα από αποτελεσματικό έργο. Και αυτό ακριβώς έγινε στο σχολείο που κλήθηκα να υπηρετήσω ως Διευθύντρια του στα σκοτεινά χρόνια της πανδημίας!
Ευχαριστώ προσωπικά αλλά και εκ μέρους όλης της σχολικής κοινότητας του ιστορικού 1ου Γυμνασίου Σερρών τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών κ.Κώστα Καραμανλή , ο οποίος συνέβαλε αποφασιστικά στην κατασκευή της σχολικής μας βιβλιοθήκη προσφεροντας τη δυνατότητα στο αρχαιότερο εκπαιδευτικό ίδρυμα της πόλης να έχει τον δικό του βιβλιοχώρο, χώρο για πνευματική καλλιέργεια των νέων μαθητών/τριών μας των Σερρών.
Ένα έργο παιδείας, ένα έργο για το μέλλον στην αυλή του 1ου Γυμνασίου Σερρών.
Ευχαριστίες θερμές και στα υψηλόβαθμα στελέχη των Κτιριακές Υποδομές ΑΕ που επισκέφθηκαν το σχολείο μας.
Η ανάρτηση της Διευθύντριας του 1ου Γυμνασίου Σερρών Σύλιας Ζέτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.