Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

ΤΟΕΒ Νιγρίτας : Δράση Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης


 

 

Την Τρίτη 24 Μαΐου 2022, κλιμάκιο του ΤΟΕΒ Νιγρίτας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο δημοτικό σχολείο Σκουτάρεως, στα πλαίσια του προγράμματος ορθής διαχείρισης των κενών συσκευασιών των φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων που υλοποιεί.
Στόχος της εκπαιδευτικής επίσκεψης ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για την ορθή διαχείριση των κενών συσκευασιών μέσω της εφαρμογής του τριπλού ξεπλύματος, τη συλλογή και τη διαλογή τους σύμφωνα με το υλικό κατασκευής των συσκευασιών, ώστε να οδηγηθούν στην ανακύκλωση.
Απώτερος σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του αγροτικού πληθυσμού για την ορθή διαχείριση των κενών συσκευασιών των αγροχημικών, μέσω των παιδιών. Για τον λόγο αυτό το κλιμάκιο του ΤΟΕΒ Νιγρίτας εκτός από την ενημέρωση των μαθητών για την ορθή διαχείριση των συσκευασιών, τους διάνεμε ενημερωτικά φυλλάδια για τον τρόπο εφαρμογής της μεθόδου του τριπλού ξεπλύματος, που είναι βασική προϋπόθεση για την ανακύκλωση των συσκευασιών των αγροχημικών, ώστε να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν τους γονείς τους. Επίσης, διανεμήθηκαν στους μαθητές μπλουζάκια με το λογότυπο του ΤΟΕΒ Νιγρίτας.
 ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.