Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022

Παναγιώτης Καρίπογλου : Όμως πρέπει να μιλάμε και την γλώσσα της αλήθειας .


Είναι μέρες τώρα που βλέπω να σταυρώνεται

ανέξοδα και με ευκολία μια πόλη , το διοικητικό της σύστημα , οι άνθρωποι της και δευτερευόντως μια ομάδα της πόλης αυτής , ως συνυπαίτιοι της αποτρόπαιας και στυγερής δολοφονίας του αδικοχαμένου Άλκη .

Μια σκοτεινή πόλη με διαβρωμενους θεσμούς και συνενόχους ανθρώπους .
Και ναι μεν η κριτική οσο άδικη και αν είναι , παραμένει καλοδεχούμενη όταν γίνεται από πολίτες και οπαδούς μεμονωμένα . Από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν, αλλά προσπαθούν να μιλήσουν με τη δική τους αλήθεια .
Όταν όμως οι φωνές , οι καταδίκες , τα ανάθεμα για την Θεσσαλονίκη , την κοινωνία της , τους οπαδούς του ΠΑΟΚ και ακόμη ακόμη για τον πρόεδρο της ομάδας ( τον οποίο ουδόλως συμπαθώ ) προέρχονται από οργανωμένες φωνές και συμφέροντα που αποσκοπούν να εμφανίσουν την βόρεια Ελλάδα στερούμενη κάθε αξιακού κώδικα , αρχών και δικαιοσύνης , τότε εξεγείρομαι .
Διότι όσοι είμαστε κοντά στα πράγματα γνωρίζουμε σε ποιες περιοχές της χώρας γίνονται οι μεγάλες συμφωνίες , ποιοι δεν πληρώνουν ποτέ φόρους στο δημόσιο , ποιοι και γιατί δεν τιμωρούνται χρόνια τώρα για την αθλητική βία που αποτελεί καθημερινό φαινόμενο πχ στην πρωτεύουσα , ποιοι συναλλάσσονται με την πολιτική ηγεσία , ποιοι εκβιάζουν τους θεσμούς και τόσα άλλα που δεν έχουν τελειωμό .
Φυσικά δεν υποστηρίζω καμία αντιπαλότητα ανάμεσα στις πόλεις και στους ανθρώπους .
Επιχειρώ να βάλω ένα όριο .
Να διαχωρίσω τις ευθύνες .
Ναι . Η καταδίκη για την δολοφονία είναι ομόθυμη και ομόφωνη στην Θεσσαλονίκη απο όλους τους οπαδούς όλων των ομάδων .
Ναι. Η Αστυνομία οφείλει να βρει άμεσα τους ενόχους και η Δικαιοσύνη να τους τιμωρήσει παραδειγματικά.
Και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ να αναλάβει έμπρακτα τις ευθύνες της . Όχι με μισόλογα .
Όμως πρέπει να μιλάμε και την γλώσσα της αλήθειας .
Και η αλήθεια λέει πως ο Γρηγόρης Λαμπρακης σκοτώθηκε στη Θεσσαλονίκη απο παρακρατικούς , αλλά ο ανακριτής Σαρτζετάκης ουδέποτε θα φώτιζε την υπόθεση και ουδέποτε θα εξέδιδε το πόρισμα για το οποίο έμεινε στην Ιστορία , αν δεν βρισκόταν στην Θεσσαλονίκη και είχε παραμείνει στην Αθήνα .
Γιατί οι εντολές των Αθηνών ήταν να κουκουλωθεί η υπόθεση και να μην αποκαλυφθούν οι υπαίτιοι .
Τόσο ξεκάθαρα .
Και ο νοών νοείτω .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.