Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022

Τέλος στις ελπίδες των «γαλάζιων» βουλευτών για ανασχηματισμό


Με την ίδια κυβέρνηση έως τις κάλπες; - Τι δείχνει ο

χειρισμός των πρόσφατων κρίσεων από τον πρωθυπουργό

Τελικά ο πρωθυπουργός αποπέμπει υπουργούς.

Δεν το έπραξε στην πρόσφατη κακοκαιρία, προφανώς γιατί ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης εμφανίστηκε από τον ίδιο ως «μεταγραφή αεροδρομίου», αλλά στην «υπόθεση Δούκα-Λιβανού» δεν είχε άλλη επιλογή-να ζητήσει «συγγνώμη» και πάλι δεν γινόταν!

Ο ορισμός του Γιώργου Γεωργαντά ως διαδόχου του Σπήλιου Λιβανού στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αποτέλεσε ένα επιπλέον πρόβλημα για τον πρωθυπουργό, καθώς δείχνει «να μην έχει» τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα. Πέραν του ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δημοσιοποίησε αμέσως βίντεο που δείχνει πως ο νέος υπουργός θυμίζει …Γκρούεζα μπροστά στον προκάτοχό του, η συγκεκριμένη επιλογή δείχνει πως ανασχηματισμός της κυβέρνησης δεν υπάρχει στον ορίζοντα. Και πως αν γίνει, θα γίνει μόνο από ένα μεγαλύτερο «ατύχημα» για την κυβέρνηση.

Τα «όνειρα» πολλών «γαλάζιων» βουλευτών να υπουργοποιηθούν, ώστε να εξασφαλίζουν κατά το δυνατόν την επανεκλογή τους στις προσεχείς κάλπες, πάει …περίπατο! Πολύ περισσότερο καθώς στις εκλογές με απλή αναλογική η Νέα Δημοκρατία, στην καλύτερη για αυτή περίπτωση, θα δει να μην επανεκλέγονται 25 με 35 βουλευτές της. Και με δεδομένο ότι δεν θα επανεκλεγούν όλοι οι σημερινοί βουλευτές, ενδέχεται στις πρώτες κάλπες που θα στηθούν να μην επανεκλεγούν και 40 έως 50 μέλη της σημερινής Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Έχει δε ενδιαφέρον ότι ακόμα και για διάδοχο του Σπήλιου Λιβανού το Μαξίμου επέλεξε τον υφυπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, που δείχνει πως το Μαξίμου, παρά τα ωραία λόγια, δεν έχει και σε μεγάλη εκτίμηση το δυναμικό της «γαλάζιας» Κοινοβουλευτικής Ομάδας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.