Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021

Η απορία της ημέρας : Ποιον είχε προτείνει για συμπαραστάτη του δημότη η Αριάδνη ????


 
 
 
 
 
Στα τέλη Ιανουαρίου του 2020 το δημοτικό συμβούλιο Σερρών είχε συνεδριάσει με θέμα την επιλογή συμπαραστάτη του δημότη. Η συνεδρίαση απέβη άκαρπη καθώς ο προτεινόμενος από την δημοτική αρχή δεν είχε συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων. Τότε η επικεφαλής της ΔΥΝΑΜΗΣ Σερραίων είχε ασκήσει δριμεία κριτική στον δήμαρχο κάνοντας λόγο πολιτική αποτυχία της δημοτικής αρχής .Ενω αναφερόμενη στο πρόσωπο που είχε προταθεί από την δημοτική αρχή έκανε λόγο για στενά συνδεδεμένο με την Παράταξή του δημάρχου υποψήφιο .
Μπορει κάποιος να μας θυμίσει ποιον είχε προτεινει για τη θέση η κ Παπαφωτίου ??
Διαβαστε την τοποθέτηση της κ παπαφωτιου  
 
 
--"Προσωπική και πολιτική ΑΠΟΤΥΧΙΑ του Δημάρχου η μη εκλογή #ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ_του_Δημότη στο χθεσινό Δημοτ. Συμβούλιο.
--Με την επιλογή του να προτείνει στο Σώμα έναν ΣΤΕΝΑ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟ με την Παράταξή του υποψήφιο, εγκλώβισε τους 18 του Συμβούλους σε μία άγονη ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ, και στέρησε από τον Δήμο έναν εξαιρετικά χρήσιμο θεσμό-εργαλείο που θα βελτίωνε την λειτουργία του, την σχέση του με τον δημότη αλλά και την εν Δικαίω αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ τους.
--Στην ομιλία μου στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, τόνισα πως ακολουθώντας το πνεύμα του νομοθέτη, προέκρινα δύο κριτήρια επιλογής:
--1). Ο Συμπαραστάτης θα πρέπει να είναι ΑΠΑΛΛΑΓΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΕΣΜΕΥΣΕΩΝ και σχέσεων με κάποια από τις εκλεγμένες στο παρόν Δημοτικό Συμβούλιο Παρατάξεις, και μιλώ για σχέσεις που γνωστοποιήθηκαν, εκφράστηκαν και καταχωρήθηκαν δημόσια.
Ο δημότης επιβάλλεται να γνωρίζει οτι απευθύνεται σε μία ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ κι όχι σε έναν ΚΟΛΛΗΤΟ του Δημάρχου ή της άλφα δημοτικής Παράταξης στην οποία ο Συμπαραστάτης προσέφερε υπηρεσίες από έμμισθες ή άλλες θέσεις.
Ο δημότης που θα προσφεύγει στον Θεσμό, είναι ο συμπολίτης μας που αισθάνεται ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΣ.
Πρέπει λοιπόν να του δώσουμε τις εγγυήσεις πως ο Δήμος δεν εξυπηρετεί δημαρχιακά συμφέροντα.
--2). Βάσει της φύσης των υποχρεώσεων του Συμπαραστάτη κατά το άρθρο 7 του νόμου, προκύπτει ως προαπαιτούμενη η ΓΝΩΣΗ ΝΟΜΙΚΩΝ εκ μέρους του, αφού ο Συμπαραστάτης καλείται να ασκήσει ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ για την επίλυση των διαφορών και καταγγελιών Δημοτικής κακοδιοίκησης και να απαντήσει τεκμηριωμένα, εγγράφως και με κατα νόμον επιχειρήματα, μέσα σε 30 ημέρες.
====================
--ΛΥΠΑΜΑΙ πραγματικά για την απώλεια της ευκαιρίας να ενισχυθούν οι θεσμοί αξιοπιστίας του Δήμου.
Άλλοι Δήμαρχοι, το κατάφεραν".
 
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.