Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021

Η κόντρα που δεν θα βγει σε καλό για κανέναν…


Από μια τέτοια κόντρα, δεν θα βγει κερδισμένος κανένας από τους δυο εμπλεκόμενους. Και επειδή “εμπλεκόμενοι” είναι η κυβέρνηση της χώρας και η Εκκλησία της Ελλάδας, είναι προφανές ότι χαμένοι θα βγούμε όλοι εμείς. Η ελληνική κοινωνία.

Η “ιερή εξέγερση” για τους ναούς και τη εορτασμό των Φώτων ήταν περίπου αναμενόμενη. Σε αντίθεση με τη σχέση εμπιστοσύνης και αγαστής συνεργασίας που οικοδομήθηκε ανάμεσα στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο, με ζηλευτά αποτελέσματα, οι τελευταίοι χειρισμοί δεν ήταν το ίδιο πετυχημένοι.

Ίσως επειδή το πολιτικό σύστημα, ειδικά στο αυτοαποκαλούμενο τεχνοκρατικό σκέλος του, δυσκολεύεται διαχρονικά να κατανοήσει το πόσο συνεπής με την έννοια της διαχείρισης των συμβόλων είναι η Εκκλησία. Υπό αυτή την έννοια, είναι και εύκολο να τη χειριστεί κάποιος.

 https://ysterografa.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.