Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

ΔΕΥΑΣ – Εγκρίθηκε πρόταση ύψους 22.190.000 ευρώ


Στην αιχμή της καινοτομίας Δήμος Σερρών και ΔΕΥΑΣ πρωτοπορούν σε πανελλαδικό και ευρωπαϊκό επίπεδο με την έγκριση ενός εμβληματικού έργου συνολικού προϋπολογισμού 22.190.000 ευρώ, που υπέγραψε χθες ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή και του Δημάρχου Σερρών κ. Αλέξανδρου Χρυσάφη.

Σημειωτέον ότι είναι το μεγαλύτερο έργο που έχει υπογραφεί μέχρι αυτή την στιγμή από όλο το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

 

Κυρίαρχη παρέμβαση είναι η αντικατάσταση όλων των παλιών υδρομέτρων στο σύνολο του Δήμου Σερρών με νέα ηλεκτρονικά και «έξυπνα» που θα διαθέτουν τη δυνατότητα μέτρησης από απόσταση.
Η ΔΕΥΑΣ πρώτη σε ολόκληρη την Ελλάδα θα προχωρήσει στην καθολική εγκατάσταση νέων σύγχρονης τεχνολογίας υδρομέτρων.

Το συνολικό έργο χρηματοδοτείται κατά 100% από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και χωρίζεται σε τρία υποέργα:
1. Αντικατάσταση παλαιών υδρομέτρων με νέα, τύπου AMR, εντός νέων φρεατίων και σε νέους συλλέκτες οικοδομών, για τον περιορισμό του μη Τιμολογημένου νερού, στην ΔΕΥΑ Σερρών, προϋπολογισμού 16.417.000,00 €
2. Ενιαία διαχείριση εξωτερικών υδραγωγείων Τ.Κ. Σκουτάρεως, Κωνσταντινάτου, Αγ. Ελένης και Πεπονιάς, προϋπολογισμού 3.605.000,00 €
3. Αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης της πόλης των Σερρών, προϋπολογισμού 2.170.000,00 €

Για το θέμα μίλησε στη σημερινή συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος Σερραίων Αλέξανδρος Χρυσάφης ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: «Το σύνολο του έργου έχει ένα ισχυρό αποτύπωμα για την ποιότητα ζωής των πολιτών μας και είναι ένα έργο που αφορά και τις επόμενες γενιές».

Για το θέμα μίλησε και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι αισθάνεται ιδιαίτερα ικανοποιημένος καθώς υλοποιούνται όλοι οι προεκλογικοί στόχοι της Συμμαχίας Σερραίων για τη ΔΕΥΑΣ.

 

 https://www.serrespost.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.