με έναν δημιουργικό τρόπο, τα έργα της
Εικαστικού, Έλενας Μπάρμπα, που είναι φιλοτεχνημένα με νερό, αλάτι και μελάνι,
με την τέχνη της μαγειρικής και ζητήματα διατροφής.
Η Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Αντωνία Παπαδοπούλου ανέλυσε τις
θετικές και αρνητικές επιδράσεις του αλατιού στην ανθρώπινη υγεία, τονίζοντας τη
σημασία της ισορροπίας και του μέτρου στην κατανάλωσή του.
Ο Σεφ, Γιάννης
Δάνδολος πρότεινε τρόπους μαγειρέματος αλλά και επιλογής των πρώτων υλών
προκειμένου να παρασκευάζουμε νόστιμα γεύματα, χωρίς την προσθήκη αλατιού.Έπειτα
προσέφερε στους παρευρισκόμενους πορτοκαλοσαλάτα, αποδεικνύοντας πως με εποχικά
υλικά μπορούμε να απολαμβάνουμε γευστικά πιάτα.
Η
ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα επέτρεψε τη γόνιμη συζήτηση γύρω από το αλάτι στη
μαγειρική, τη διατροφή αλλά και την τέχνη δημιουργώντας μια πολύπλευρη βιωματική
εμπειρία για όλους και όλες.
Επιμέλεια Γιώτα Βασιλειάδου, Ιστορικός – Άγγελος Γκοτσίνας
Αρχαιολόγος
Με εκτίμηση
Ο πρόεδρος
Η υπεύθυνη του Μουσείου
Χρήστος Τσιφούτης
Βασιλική Λαδιά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.