Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019

Σέρρες : Μικρή η συμμετοχή στις εκδηλώσεις μνήμης του Πολυτεχνείου

Τρεις ήταν και φέτος οι συγκεντρώσεις για την 46η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στις Σέρρες. Στις 18:00 το απόγευμα το Εργατικό Κέντρο και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Σερρών πραγματοποίησαν συγκέντρωση μπροστά από το κτίριο του Εργατικού Κέντρου. Αμέσως μετά ακολούθησε πορεία και κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα της Εθνικής Αντίστασης στη Πλατεία Εμπορίου. «Το κεντρικό σύνθημα του Πολυτεχνείου Ψωμί- Παιδεία- Ελευθερία αποτελεί ταυτόχρονα και αφετηρία για νέους αγώνες. Την ώρα που οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να σηκώνουν στις πλάτες τους δυσβάστακτα βάρη, την ώρα που η ανεργία ακουμπά κάθε ελληνική οικογένεια, την ώρα που οι συνταξιούχοι ζουν με συντάξεις πείνας, τα αιτήματα του Πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα και απαιτητά. Διαχρονικά διεκδικούμενα είναι τα αιτήματα για πλήρη και σταθερή εργασία, ισχυρή κοινωνική προστασία, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, αξιοπρέπεια στη ζωή των απόμαχων της δουλειάς» αναφέρουν με κοινή ανακοίνωσή το Εργατικό Κέντρο και η ΑΔΕΔΥ Σερρών.
Στην συγκέντρωση συμμετείχε και η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Σερρών με επικεφαλής τον Βουλευτή Σερρών Λευτέρη Αβραμάκη «Τιμούμε σήμερα όλους εκείνους που έδωσαν τον ωραίο αγώνα για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία. Τιμούμε κυρίως εκείνους που θεώρησαν υποχρέωσή τους να αγωνιστούν για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, χωρίς να θελήσουν να εξαργυρώσουν αυτή τους τη συμμετοχή, χωρίς να ζητήσουν ανταλλάγματα, χωρίς να στηρίξουν το σύνολο της ζωής τους στη συμμετοχή τους στα γεγονότα του Πολυτεχνείου. Η εξέγερση του Πολυτεχνείου δίνει και σήμερα το μήνυμα ότι οι αξίες που ενώνουν τον ελληνικό λαό και τον κάνουν πιο ισχυρό είναι η βαθιά αγάπη στη Δημοκρατία, η σταθερή προσήλωση στην Ελευθερία. Σήμερα που κάποιοι θεωρούν ότι η βία είναι μέσο κανονικότητας, σήμερα που κάποιοι αφαιρούν δικαιώματα ακόμα και από την εκλεγμένη μειοψηφία, σήμερα που βλέπουμε να επιβάλλονται διακρίσεις στον ελληνικό λαό ανάλογα με την εισοδηματική – περιουσιακή του κατάσταση, οφείλουμε να απαντήσουμε» ανέφερε στο μήνυμά του ο κύριος Αβραμάκης.
Την ίδια ώρα στην Πλατεία Ελευθερίας συγκεντρώθηκαν μέλη του ΚΚΕ, της ΚΝΕ και του ΠΑΜΕ Σερρών. «Τα μηνύματα του Πολυτεχνείου είναι επίκαιρα και σήμερα, στον αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας, της υποβάθμισης της παιδείας, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των Αμερικανών, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ στη χώρα» τόνισε στο μήνυμά της, η Αλεξία Μπούμπα μέλος της ΤΕ Σερρών του ΚΚΕ.
«Πέρασαν 46 χρόνια από την ηρωική εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου, και όμως τα οράματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είναι εδώ. «Ψωμί – παιδεία – ελευθερία», «Έξω οι βάσεις, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ» ανταποκρίνονται απόλυτα στη σημερινή φάση και μπορούν να αποτελούν τους άξονες του κινήματος αντίστασης που πρέπει να δυναμώσει» σημείωσε ο Γιώργος Μπαϊρας μέλος της Πρωτοβουλίας για τον ενωτικό αγωνιστικό εορτασμό του Πολυτεχνείου. Τα μέλη της «Πρωτοβουλίας» αρχικά συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Κρονίου και στη συνέχεια κατέθεσαν στεφάνι στο άγαλμα της Εθνικής Αντίστασης.
 
 
 
 infonews24.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.