Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

Δήμος Σερρών : Μήπως κυνηγάτε το δέντρο και χάνετε το δάσος κ Παπαφωτίου ????

Οι παρεμβάσεις στην πλατεία Ελευθερίας κατά γενική
ομολογία ήταν σημαντικές και ουσιαστικές. Αφού η πλατεία θύμισε στους Σερραίους πως πρέπει να είναι μια πλατεία και ειδικά στο κέντρο της πόλης . Αφού τοποθετήθηκε γκαζόν , τα παρτέρια απέκτησαν χρώμα με τα λουλούδια και φυσικά δημιουργήθηκε και η κατάλληλη υποδομή για το πότισμα .Όμως η επικεφαλής της παράταξης ΔΥΝΑΜΗ ΣΕΡΡΑΙΩΝ κ Αριάδνη Παπαφωτίου αν και χαρακτηρίζει το έργο <<όμορφο και χρήσιμο >> αφήνει αιχμές για την διαδικασία με την οποία έγινε το έργο  .

Εμεις περιμένουμε την απάντηση της δημοτικής αρχής .Αλλα να πούμε και επι του διαδικαστικού οτι οι ερωτήσεις υποβάλλονται στο δημοτικό συμβούλιο και οχι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης . Και επίσης σε κάποιες περιπτώσεις όταν το αποτέλεσμα ξεπερνά κατά πολύ  και το προσδοκώμενο αποτέλεσμα καλό είναι να το επικροτούμε ξεπερνώντας τυχόν αντιπολιτευτικές αγκυλώσεις . Και τις τυχόν ενστάσεις να τις καταθέτουν στα θεσμικά όργανα ώστε να υπάρχουν και οι επίσημες απαντήσεις


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Κ ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ




ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΧΩΡΙΣ ΜΕΛΕΤΗ, ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ, ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ, ΧΩΡΙΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ Δημοτική ΑΠΟΦΑΣΗ. Είναι ΝΟΜΙΜΟ?
---------------------------------
--Εναν σχεδόν μήνα μετά την τοποθέτηση έτοιμου γκαζόν, λουλουδιών και συστημάτων αυτόματου ποτίσματος στην κεντρική Πλατεία των Σερρών και ΟΥΔΕΙΣ γνωρίζει με ποιές στο καλό νόμιμες διαδικασίες έγινε το έργο αυτό από τον Δήμο Σερρών.

--Ρωτώ λοιπόν τον Δήμαρχο:
Είναι ΝΟΜΙΜΗ η εκτέλεση του έργου?
Από ποιόν πήρε εντολή ο εργολάβος για να κάνει τις παρεμβάσεις?
Βάσει ποιάς μελέτης?
Με ποιές τεχνικές προδιαγραφές?
Ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Δημοτικές Υπηρεσίες?
Ποιός ο προυπολογισμός και το τελικό κόστος? (25.000 ευρώ)?
Από ποιόν Κωδικό του Δημοτικού Ταμείου θα πληρωθεί το έργο?

--Πάντως δαπάνη για τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις ΔΕΝ πέρασε ούτε από την Οικονομική Επιτροπή, ούτε από το Δημοτικό Συμβούλιο και επίσης, παρότι με προσοχή έψαξα στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, δεν βρήκα ούτε καν Απόφαση Δημάρχου για ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ.
================
Κρίμα που με το καλημέρα, η Δημοτική Αρχή απαξιώνει ένα ΟΜΟΡΦΟ και ΧΡΗΣΙΜΟ έργο, επιλέγοντας να λειτουργήσει εκτός προβλεπόμενων διαδικασιών, θέτοντας έτσι σε πιθανό νομικό κίνδυνο εαυτούς, εργολάβο και Δημοτικές Υπηρεσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.