Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Δήμος Σερρών : Έξι υποψήφιοι δήμαρχοι

Έξι υποψήφιοι δήμαρχοι (έναντι πέντε που
διεκδίκησαν το 2014) κατέρχονται στην αυτοδιοικητική αρένα του Καλλικρατικού Δήμου Σερρών στις δημοτικές εκλογές του Μαϊου. Είναι η Τρίτη εκλογική αναμέτρηση από τότε που ο Δήμος Σερρών έγινε Καλλικρατικός, ενσωματώνοντας Δήμους και κοινότητες με αγροτικά χαρακτηριστικά. Υποψήφιοι δήμαρχοι είναι ο Θεόδωρος Αραμπατζής, εν ενεργεία δημοτικός σύμβουλος της δημοτικής αρχής που διαδέχθηκε τον περασμένο Απρίλιο τον Π. Αγγελίδη στο τιμόνι της «Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων», ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης τα τελευταία πέντε χρόνια Στέφανος Φωτιάδης, ο οικονομολόγος Αλέξανδρος Χρυσάφης, ο δικηγόρος Αντώνης Γεωργούλας ως επικεφαλής του δημοτικού σχήματος «Διάβαση Πεζών», ο ελεύθερος επαγγελματίας Παύλος Φαρμάκης υποψήφιος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και η δημοσιογράφος Αριάδνη Παπαφωτίου ως επικεφαλής δημοτικού σχήματος που θα στηριχθεί και από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στη δημοτική αρένα με νέο πρόσωπο τον Θ. Αραμπατζή

Η «Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων», δημοτική παράταξη που διοικεί το Δήμο Σερρών από το 2011, θα συμμετάσχει στις εκλογές του Μαΐου για πέμπτη φορά (2002,2006,2010,2014). Αυτή τη φορά με νέο υποψήφιο δήμαρχο τον Θ. Αραμπατζή, έναν άνθρωπο που προέρχεται από τα σπλάχνα της, διαδεχόμενος τον δήμαρχο Π. Αγγελίδη. Ο Θεόδωρος Αραμπατζής θα διεκδικήσει για πρώτη φορά το ύπατο αξίωμα του Δήμου Σερρών. Κληρονομεί την αναπόφευκτη φθορά του χρόνου αφού καλείται να ανανεώσει τη δημοτική αρχή που είναι στη διοίκηση εννέα χρόνια, να διαχειριστεί επικοινωνιακά και ουσιαστικά τις αποχωρήσεις μελών της, να ενσωματώσει παλαιά και νέα στελέχη εμφυσώντας παράλληλα το πνεύμα της «μάχιμης» αυτοδιοικητικής παράταξης. Ο Θεόδωρος Αραμπατζής γεννήθηκε στις Σέρρες και είναι ελεύθερος επαγγελματίας με διαδρομή 40 ετών στη σερραϊκή αγορά. Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά, τον Γιώργο, την Παναγιώτα και τη Μαρία. Διετέλεσε πρόεδρος του Δ.Σ. στον Καποδιστριακό Δήμο Καπετάν Μητρούση ενώ μετά τη δημιουργία του Καλλικρατικού Δήμου Σερρών διετέλεσε πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ, του Αυτοκινητοδρομίου, και του Δ.Σ. Σερρών. Διακρίνεται για τον συναινετικό του χαρακτήρα, και την σοβαρότητα του.

Για Τρίτη φορά υποψήφιος ο Σ. Φωτιάδης

Τον Δήμο Σερρών θα διεκδικήσει για τρίτη φορά ο πρώην Νομάρχης Σερρών Στ. Φωτιάδης ο οποίος στην τρέχουσα δημοτική περίοδο ήταν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Σερρών. Στον πρώτο γύρο των εκλογών του 2014 απέσπασε το υψηλότερο ποσοστό έναντι των συνυποψηφίων του Π. Αγγελίδη και Θ. Μηλίδη, αλλά στο δεύτερο γύρο έχασε τις εκλογές για έξι ψήφους. Διατήρησε συμπαγή την αυτοδιοικητική του ομάδα τα τελευταία χρόνια στο Δ.Σ. Έχει μακρά διαδρομή στην αυτοδιοίκηση αφού υπήρξε πρόεδρος στη κοινότητα Λευκώνα, δήμαρχος Λευκώνα δυο φορές, ενώ στις Νομαρχιακές εκλογές του 2006 εκλέχθηκε Νομάρχης Σερρών. Θα διεκδικήσει για τρίτη φορά το δημαρχιακό αξίωμα στον Καλλικρατικό Δήμο Σερρών, αφού συμμετείχε στις εκλογές του 2010 και του 2014. Ο Στέφανος Φωτιάδης γεννήθηκε στο Λευκώνα. Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και υπηρέτησε ως δάσκαλος σε δημοτικά σχολεία του νομού. Μετεκπαιδεύτηκε τη διετία 1989–91 στο Μαράσλειο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθηνών (Μ.Δ.Δ.Ε.).Υπήρξε Διαιτητής Ποδοσφαίρου από το 1983 έως το 1998 και αγωνίσθηκε σε όλες τις κατηγορίες του αθλήματος των Τοπικών και Εθνικών Πρωταθλημάτων.

Με νέα πρόσωπα στη δημοτική αρένα ο Α. Χρυσάφης

Το δημαρχιακό αξίωμα θα διεκδικήσει για πρώτη φορά ο οικονομολόγος και πρώην πρόεδρος του ΕΒΕΣ Αλέξανδρος Χρυσάφης ως επικεφαλής του συνδυασμού «Συμμαχία Σερραίων». Ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του αρκετά νωρίς, το περασμένο Μάρτιο. Προσδοκά τη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων ενεργών πολιτών σε μία δημοτική κίνηση που θα απαντά στα προβλήματα της πόλης και των χωριών. Μέσα από τη Λέξη «Συμμαχία» θέλει να αναδείξει την πολυσυλλεκτικότητα που θέλει να κτίσει μέσα σε κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες του Δήμου. Ο Αλέξανδρος Χρυσάφης υπηρέτησε τον επιμελητηριακό θεσμό. Υπήρξε πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών από το 2002 έως το 2006. Υπήρξε υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία. Ο Χρυσάφης Αλέξανδρος γεννήθηκε στις Σέρρες. Eίναι πτυχιούχος της Ανώτατης εμπορικής (ΑΣΟΕΕ) -νύν πανεπιστήμιο, με μεταπτυχιακό σε συγχωνεύσεις και μετατροπές επιχειρήσεων. Είναι επικεφαλής μεγάλου Συμβουλευτικού Γραφείου στις Σέρρες, από τα μεγαλύτερα στη Βόρεια Ελλάδα και με μία πετυχημένη επαγγελματική πορεία. Συμμετείχε σαν ομιλητής σε δεκάδες επιστημονικές ημερίδες, φόρουμ και παρουσιάσεις οικονομικών και φορολογικών θεμάτων και ήταν επιστημονικός συνεργάτης του ΤΕΙ Σερρών (τμήμα Λογιστικής), για πάνω απο25 χρόνια. Μιλάει άριστα την Αγγλική γλώσσα.

Με νέο υποψήφιο δήμαρχο η «Διάβαση Πεζών»

Ο συνδυασμός της «Διάβασης Πεζών» θα εμφανιστεί για τρίτη φορά στις δημοτικές εκλογές του Δήμου Σερρών με νέο επικεφαλής, τον δικηγόρο Αντώνη Γεωργούλα. Στις προηγούμενες δυο εκλογικές αναμετρήσεις θεωρούνταν ότι ήταν ο εκφραστής του ΣΥΡΙΖΑ στο τοπικό αυτοδιοικητικό πεδίο. Ο Αντώνης Γεωργούλας είναι γιός του τέως δήμαρχου Σερρών Γιώργου Γεωργούλα. Σπούδασε στα Πανεπιστήμια της MACERATA Ιταλίας και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Νομική και ασκεί δικηγορία από το 1990. Υπήρξε δημοτικός σύμβουλος Σερρών από το 1991 έως το 1995 και νομαρχιακός σύμβουλος από το 1999 ως το 2002, ενώ στις εθνικές εκλογές του 2000 ήταν υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ. Συμμετείχε ως μέλος και ως πρόεδρος σε πολλούς συλλόγους και φορείς.

Η γυναικεία υποψηφιότητα στο Δήμο Σερρών

Το γυναικείο άρωμα στις δημοτικές εκλογές δίνει η υποψηφιότητα της δημοσιογράφου Αριάδνης Παπαφωτίου, επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης- Πρωτοβουλίας «Δύναμη Πολιτών». Παρότι η υποψηφιότητα ανακοινώθηκε και υπογράφτηκε από είκοσι συμπολίτες μας οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι ενεργά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ η ίδια δηλώνει ότι η αυτοδιοικητική κίνηση «Δύναμη Πολιτών» είναι ενωτική δημοκρατική κίνηση, αυτόνομη από κόμματα και κυβερνήσεις και δεν αποτελεί αυτοδιοικητική κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Προτάσσει για αυτό τη 30χρονη επαγγελματική της πορεία και δηλώνει ότι θα επιδιώξει την άσκηση της δημαρχιακής ευθύνης με ηθική και αξίες, ενώ έχει ως όραμά της να οδηγήσει το Δήμο Σερρών στο μέλλον. Η Αριάδνη Παπαφωτίου έχει σπουδάσει Φυσική και Δημοσιογραφία. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφία από το ραδιόφωνο, τα πρώτα χρόνια της ελεύθερης ραδιοφωνίας. Στη συνέχεια, είχε μακρά επαγγελματικήδιαδρομή στην Τηλεόραση. Ως δημοσιογράφος της ΕΤ-3 κάλυπτε επι 28 χρόνια πολλά γεγονότα στο Νομό Σερρών και σε γειτονικούς Νομούς ενώ εργάστηκε ως επιτελικό στέλεχος στους τηλεοπτικούς σταθμούς Δίκτυο Τηλεόραση και «Δίαυλος Ροδολίβους». Δραστηριοποιείται συνδικαλιστικά στην ΕΣΗΕΜ-Θ της οποίας είναι μέλος. Ήταν υποψήφια βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στο Νομό Σερρών στις Εθνικές εκλογές του 2012. Για πρώτη φορά θα είναι υποψήφια στο χώρο της τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Με νέο υποψήφιο η «Λαϊκή Συσπείρωση»

Νέο πρόσωπο επέλεξε ως υποψήφιο δήμαρχο η «Λαϊκή Συσπείρωση». Ο Παύλος Φαρμάκης, ψημένος στο πεζοδρόμιο της ζωής, με προσφορά στο χώρο του ΚΚΕ θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Σερρών για πρώτη φορά. Ο Παύλος Φαρμάκης γεννήθηκε το 1981 στις Σέρρες όπου και κατοικεί. Είναι παντρεμένος. Αποφοίτησε από το 3ο γενικό λύκειο Σερρών το 1999 και από τότε εργάζεται στο κρεοπωλείο του πατέρα του όπου και το ανέλαβε το 2000. Είναι μέλος του σωματείου κρεοπωλών νομού Σερρών από το 2002. Από το 2004 είναι μέλος της διοίκησης του Σωματείου με το αξίωμα του γραμματέα και εκλεγμένος στην διοίκηση της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Σερρών. Από το 2011 έως και σήμερα είναι εκλεγμένος στην Πανελλαδική ομοσπονδία των κρεοπωλών. Είναι μέλος του Α.Σ Πανσερραικός. Από μαθητική ηλικία είναι μέλος της ΚΝΕ και λίγο αργότερα μέλος και στέλεχος του ΚΚΕ έως και σήμερα.

Δ.Ν.

Πηγή: sertharros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.