Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Δημιουργία Ξανά Σερρών Ποιοι φταίνε για το κλείσιμο του εργοστασίου της ζάχαρης

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις έχει δρομολογηθεί
η μετάταξη των υπαλλήλων της ΕΒΖ στο Δημόσιο. Η κυβέρνηση με την πράξη της αυτή βάζει μία ακόμη πινελιά στην βασική και συνεπή πολιτική όλων των κομμάτων έναντι της ΕΒΖ, μία πολιτική που αντιλαμβάνεται την εταιρεία ως όχημα εξυπηρετήσεως κομματικών συμφερόντων.Ως κοινωνία των Σερρών όλοι γνωρίζαμε από κάποιον γνωστό μας τι επικρατούσε στην βιομηχανία οπότε δεν θα επεκταθούμε. Απλώς να επισημάνουμε ότι τα τελευταία 4 χρόνια κρατιέται τεχνητά στην ζωή αφού οποιεσδήποτε προσπάθειες να πουληθεί η εταιρεία οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο.
Το κλείσιμο της είναι πλήγμα για την τοπική οικονομία και ειδικά για τους αγρότες συνεργάτες της.
Τα σφάλματα που οδήγησαν στην απαξίωση και το ενδεχόμενο κλείσιμο είναι πολλά, αλλά σε όλα υπάρχει ένα κοινό στοιχείο που είναι και η βασική αιτία της αποτυχίας της ΕΒΖ. Η εταιρεία λειτούργησε ως προέκταση του κράτους με γνώμονα αποφάσεων το πολιτικό κόστος ή το πολιτικό κέρδος και δευτερευόντως με οικονομικά κριτήρια.
Σε όλη αυτή την διαδικασία μεγάλη ευθύνη έχουν και οι αγρότες διότι ενώ συμμετείχαν στο ΔΣ, αντί να πιέσουν για την εξυγίανση και ορθή λειτουργία της εταιρείας, βολευόταν με κανένα ξεροκόμματο της συνδεδεμένης ενίσχυσης ή των μεταφορικών.
Η ΔΗΞΑ διαφωνεί με οποιαδήποτε άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας από το κράτος διότι
  • Είναι αντιοικονομική.
  • Προωθεί την πολιτική συναλλαγή.
Προτείνει
  • Απεμπλοκή του κράτους από την διαχείριση της ΕΒΖ και άμεση πώληση της.
  • Αν αυτό δεν καταστεί δυνατόν, να ισχύσει για τους εργαζομένους της ότι ισχύει για όλους τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα και να μην επιβαρυνθούν οι φορολογούμενοι με το κόστος για αργομισθίες και κομματικές προσλήψεις.
Πιστεύουμε ότι η τευτλοκαλλιέργεια έχει μέλλον στην Ελλάδα μόνο αν βασισθεί σε οικονομικά κριτήρια και όχι πολιτικά.
ΤΟ Σερρών Δημιουργίας Ξανά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.