Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Σέρρες : Ψήφισμα των πολιτιστικών συλλόγων για το συλλαλητήριο

Αποτέλεσμα εικόνας για πολιτιστικοι συλλογοι σερρωνΟι πολιτιστικοί φορείς του Δήμου Σερρών
συγκεντρώθηκαν σήμερα στο ΛΥΚΕΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΣΕΡΡΩΝ και συζήτησαν διεξοδικα για τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο της 21ης Ιανουαρίου που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη. Παρών ήταν και ο κύριος Τάτσιος Γεώργιος Πρόεδρος της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ. Αποφασίστηκε ομόφωνα η συμμετοχή και υπογραφτηκε το συνημμένο ψήφισμα.
ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ 17/01/2018
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 

Σήμερα, Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018 οι πολιτιστικοί φορείς του Δήμου Σερρών συγκεντρωθήκαμε στην αίθουσα του Λυκείου των Ελληνίδων Σερρών για να αποδείξουμε ότι έχουμε και λόγο και έργο και ότι ξέρουμε να σεβόμαστε την ιστορία μας την Εθνική μας ταυτότητα και το αίμα των προπατόρων μας.

Να δηλώσουμε ότι οι πολιτιστικοί φορείς δεν ταυτιζόμαστε ούτε συμπορευόμαστε με κόμματα ή πολιτικούς φορείς και ξεκαθαρίζουμε ότι δεν επιθυμούμε να αναλάβουμε ρόλους οι οποίοι δεν μας ανήκουν. Αλλά δεν μπορούμε να αρνηθούμε την ιστορία μας και δεν μπορούμε να ανεχθούμε τους πλαστογράφους της. Επειδή όμως έχουμε ευθύνη έναντι της ιστορίας και του ΄Εθνους μας βροντοφωνάζουμε ότι η 
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ

Και οποιοσδήποτε προσδιορισμός δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός σε καμιά γλώσσα με το όνομα αυτό ἤ παράγωγό του. Έχουμε όλοι ευθύνη έναντι της ιστορίας και του έθνους μας.
Θα πρέπει οι μεν άρχοντες μας να σεβαστούν τον όρο και την έννοια ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ οι δε γείτονες μας να συνειδητοποιήσουν ότι οφείλουν να παραιτηθούν από την άμεση ή έμμεση χρήση του ονόματος της Μακεδονίας και οποιουδήποτε παράγωγου της καθώς και από τις οποιοδήποτε αλυτρωτικές τους τάσεις, σεβόμενοι την ιστορία μας, τον πολιτισμό μας, τις παραδόσεις μας καθώς και την καλή γειτονία μας, πληθώρα ελληνικών επιχειρήσεων, ελεύθερη πρόσβαση στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και πολλές άλλες διευκολύνσεις.

Για τους λόγους που αναφέρουμε και επιπλέον γνωρίζοντας ότι η πορεία ενός έθνους ενδέχεται να είναι αναλώσιμη, η ιστορία και η γλώσσα του ποτέ, οφείλουμε να συμμετάσχουμε όλοι στο συλλαλητήριο της 21ης Ιανουαρίου που θα γίνει στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ για να δώσουμε την απάντηση μας σε ντόπιους και ξένους πλαστογράφους και εξουσιαστές ότι καμμιά ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

Και τέλος εμείς οι πολιτιστικοί φορείς που υπηρετούμε την παράδοση και το λαϊκό πολιτισμό ας θυμηθούμε και ας κάνουμε πράξη για μια ακόμη φορά, είναι ευκαιρία, τα λόγια του Φώτη Κόντογλου τιμώντας .έτσι τους επώνυμους και ανώνυμους αγωνιστές του Μακεδονικού αγώνα 1903-1913.

΄Οσοι απομείναμε πιστοί στην παράδοση
Όσοι δεν αρνηθήκαμε το γάλα που βυζάξαμε
Να αγωνιζόμαστε άλλος εδώ, άλλος εκεί και όλοι καταπάνω στη ψευτιά
Καταπάνω σ αυτούς που θέλουν την Ελλάδα μας ένα κουφάρι χωρίς ψυχή
‘ Ένα λουλούδι χωρίς μυρουδιά
Οι συμμετέχοντες σύλλογοι :
26907933_993088587511543_5401408864733084315_n.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.