Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Φ. Αραμπατζή Χιλιάδες υπεράριθμοι Νέοι Αγρότες εκτός του ΠΑΑ 2014 – 2020, με απόλυτη ευθύνη του ΥΠΑΑΤ



Αποτέλεσμα εικόνας για αραμπατζη φωτεινηΔεσμεύσεις για την ένταξη χιλιάδων επιλαχόντων Νέων Αγροτών από το σχετικό Πρόγραμμα του ΠΑΑ
2014 – 2020 λόγω του χαμηλού ποσοστού κατανομής των κονδυλίων σε πολλές Περιφέρειες από την προχειρότητα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ζητά η αρμόδια Τομεάρχης της ΝΔ κ. Φωτεινή Αραμπατζή.

Η Σερραία βουλευτής με σχετική Ερώτησή της, υπογραμμίζει ότι επί διακυβέρνησης ΝΔ είχε καλυφθεί πλήρως το σύνολο των 12.000 ενδιαφερομένων Νέων Αγροτών και είχαν ενταχθεί πάνω από 3.000 επιλαχόντες ενώ επί ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, περίπου 3200 υποψήφιοι Νέοι Αγρότες, παρότι είναι δικαιούχοι, «πετάγονται» εκτός Προγράμματος.

Και αυτό, παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις της ΝΔ αλλά και αυτοδιοικητικών και αγροτικών φορέων των Περιφερειών της χώρας για την ανάγκη ανακατανομής των κονδυλίων του Προγράμματος από Περιφέρειες με αδιάθετα ποσά, σε Περιφέρειες που υπερκαλύπτουν τον στόχο και υπολείπονται σε διαθέσιμα κονδύλια. Και παρά τις πομπώδεις εξαγγελίες του κ. Αποστόλου, τόσο για αύξηση των σχετικών κονδυλίων στα 300 εκατ. ευρώ, που έμειναν δυστυχώς στα 260 εκατ., όσο και για ένταξη 24.000 Νέων Αγροτών στο Πρόγραμμα, τελικά μετά βίας ξεπερνούν τις 10.000 οι δικαιούχοι.

Όπως επισημαίνει δε η κ. Αραμπατζή, εκτός από τον αποκλεισμό των επιλαχόντων από ένα Πρόγραμμα ζωτικής σημασίας για την ηλικιακή ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού και την πληθυσμιακή αναζωογόνηση της υπαίθρου, ελλοχεύει ο κίνδυνος αυτοί να αποκλειστούν από μελλοντικά προγράμματα εγκατάστασης Νέων Γεωργών, καθώς έχουν ήδη υποβάλει αίτηση έναρξης της αγροτικής δραστηριότητας.

Μετά δε τις πρόσφατες «δεσμεύσεις» του Πρωθυπουργού από την Κοζάνη, για ένταξη στο Πρόγραμμα των υπεράριθμων Νέων Αγροτών της Δυτ. Μακεδονίας, η Τομεάρχης της ΝΔ ζητάει από τον κ. Αποστόλου να ξεκαθαρίσει, αν αυτή η «δέσμευση» αφορά το σύνολο των υπεράριθμων Νέων Αγροτών όλης της χώρας και από πού έχουν προβλεφθεί κονδύλια για την κάλυψη του επιπλέον κόστους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.