Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Σέρρες : Εκδηλώσεις για την 104η επέτειο

Αποτέλεσμα εικόνας για παρελαση σερρεσ
Εορταστικές εκδηλώσεις για την 104 επέτειο της Απελευθέρωσης της πόλης των 

Σερρών διοργανώνει ο Δήμος Σερρών σήμερα  Πέμπτη 29 Ιουνίου...
Στις 10 το πρωί θα ψαλεί επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών όπου θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ.κ Θεολόγος και θα παραστεί ολόκληρος ο Ιερός κλήρος της πόλης. Η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας θα γίνει από τον Διευθυντή του 10ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών Δημήτριο Μπαζούκη.
Θα ακολουθήσει μετάβαση στον Ανδριάντα του Εμμανουήλ Παπά και θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων. Στις 11 θα γίνει στον Πεζόδρομο Κ.Καραμανλής η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση και θα ακολουθήσει δεξίωση στο Διοικητήριο Σερρών. Στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης μεταξύ άλλων αναφέρει : «Η 29η Ιουνίου 1913 αποτελεί ορόσημο για την πόλη μας, καθώς με την απελευθέρωση και την αποτίναξη του οθωμανικού ζυγού ξεκίνησε μία νέα περίοδος ελευθερίας για τον Σερραϊκό λαό.
Προηγήθηκε ο Μακεδονικός Αγώνας, κατά την διάρκεια του οποίου δόθηκαν σκληρές μάχες, προκειμένου η Μακεδονία να παραμείνει ελληνική.
Μετά την πυρπόλησή της από τον βουλγαρικό στρατό και την ενσωμάτωση με την Ελλάδα, οι πρόγονοί μας αγωνίστηκαν για να αναστήσουν την κατεστραμμένη πόλη και τα σπιτικά τους.
Ο χρόνος κύλησε και η ζωή συνεχίζεται, ενώ οι αγώνες τους παραμένουν επίκαιροι, τώρα που η πατρίδα μας βιώνει μία άνευ προηγουμένου κρίση σε όλα τα επίπεδα και οι κίνδυνοι είναι ορατοί» αναφέρει ο κ. Δήμαρχος
Πηγή: ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.