Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Εορτή των Θεοφανείων στις Σέρρες (ΦΩΤΟ)

theofaneia-serres-97Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κάθε μεγαλοπρέπεια
εορτάστηκε σήμερα, Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017, στην Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης η μεγάλη Δεσποτική Εορτή των Θεοφανείων με επίκεντρο τον περικαλλή Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στις Σέρρες.
Της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και της τελετής Αγιασμού προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, πλαισιούμενος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως με τη συμμετοχή πλήθους ευσεβών πιστών της Μακεδονίτικης πόλεως που πλήρωσε τον Ιερό Ναό για να φωτιστεί με επικεφαλής την Υφυπουργό Εσωτερικών κα. Μαρία Κόλια Τσαρουχά.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε ο Καθαγιασμός των Υδάτων στη λίμνη κοιλάδας Σερρών, όπου αρκετοί ήταν οι νέοι που αψήφισαν τα παγωμένα νέρα και βούτηξαν να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό με τον Σεβασμιώτατο στον μεν πρώτο να δωρίζει κατά το έθος ένα χρυσό σταυρό και στους μεν υπόλοιπους από ένα αναμνηστικό της Ι. Μητροπόλεως.
Σε δηλώσεις του αμέσως μετά την τελετή ο Σεβ. Μητροπολίτης της Σερραϊκής Εκκλησίας κ. Θεολόγος αναφέρθηκε στη μεγάλη Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων, στην όμορφη και δυνατή με πολλούς συμβολισμούς τελετή Αγιασμού των υδάτων της Εκκλησίας μας, κατά την οποία έχουμε την φανέρωση της Αγίας Τριάδος, την φανέρωση της δυνάμεως του Μυστηρίου του Βαπτίσματος, την αναγέννηση των ανθρώπων και την αποκάθαρση της ανθρώπινης φύσεως από τους ρίπους της αμαρτίας και τόνισε ότι το Φως ήρθε στον κόσμο για να φωτίσει όλους μας και μακάρι είπε να είμαστε δεκτικοί του Φωτός αυτού ευχόμενος ο Κύριος Ιησούς Χριστός να φωτίζει τις ψυχές όλων, των μεγάλων και των μικρών, των αρχόντων και των αρχομένων, να απομακρύνει τις δυσκολίες, τα προβλήματα και το "φάντασμα" της τρομοκρατίας το οποίο πλανάται σήμερα πάνω απ' όλο τον κόσμο, να ηρεμήσει και να γαληνέψει τις ψυχές όλων των ανθρώπων.
Στις εορταστικές και λατρευτικές εκδηλώσεις παρέστησαν επίσης η Βουλευτής του Νομού κα. Φωτεινή Αραπατζή, ο Αντιπεριφερειάρχης κ.Ιωάννης Μωυσιάδης, ο Δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης, εκπρόσωποι της Στρατιωτικής, Αστυνομικής και της Πυροσβεστικής Ηγεσίας, εκπρόσωποι Φορέων, Συλλόγων, κ.α.

http://www.romfea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.