Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Παράταση για την αδειοδότηση των αθλητικών εγκαταστάσεων

Αναβάλλεται έως τις 8 Φεβρουαρίου 2016 η διαδικασία αδειοδότησης των αθλητικών εγκαταστάσεων
της Χώρας με κοινή υπουργική απόφαση που συνυπογράφουν ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νικόλαος Βούτσης, ο Υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδης Μπαλτάς και ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Σταύρος Κοντονής.

Να θυμίσουμε, ότι το ίδιο είχε συμβεί και πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου, όταν και δόθηκε παράταση από την κυβέρνηση για την αδειοδότηση των αθλητικών εγκαταστάσεων που αντιμετωπίζουν προβλήματα και αναγκάστηκαν να αναστείλουν από 1ης Σεπτεμβρίου 2014 τη λειτουργία τους, με την προοπτική ότι έτσι λύνεται το πρόβλημα που αφορά στη διακοπή λειτουργίας πολλών αθλητικών εγκαταστάσεων σε ολόκληρη τη χώρα. Οι αποφάσεις των εκάστοτε Κυβερνήσεων για παρατάσεις επι παρατάσεων μόνο προβληματισμό προκαλούν στον χώρο του αθλητισμού καθώς αποτελεί αδιάσειστό στοιχείο της έλλειψης πρόθεσης για την οριστική λύση του ζητήματος.

Όπως και τότε επισημαίνεται ότι οι δήμοι που έχουν την ευθύνη των αθλητικών εγκαταστάσεων πρέπει να ενεργοποιηθούν και να συμβάλλουν ώστε να δοθεί οριστική λύση.

Θέση για το ζήτημα πήρε ο Πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ του Δήμου Σερρών κ. Μαργαρίτης Χατζημαργαρίτης ο οποίος υπογράμμισε πως στο τέλος του τρέχοντος μήνα το Δημοτικό Στάδιο Σερρών θα λάβει μόνιμη αδειοδότηση ενώ μέσα στο 2016 θα αδειοδοτηθούν και οι υπόλοιπες αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου: «Η παράταση ήταν αναμενόμενη, μέχρι της 8 Φεβρουαρίου του 2016 έχει υπογραφεί η Κοινή Υπουργική απόφαση η οποία παρατείνει την προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών αυτή είναι η παράταση δεν είναι παράταση στις αδειοδοτήσεις. Εμείς είχαμε αδειοδοτήσεις και συνεχιζόμενα έχουμε αν και βέβαια σε κάποια γήπεδα θα έχουμε μόνιμη αδειοδότηση όπως στο Δημοτικό Γήπεδο Σερρών και θα είναι για δύο χρόνια. Όσον αφορά τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις όπως είναι το κλειστό το κλειστό, το κολυμβητήριο , το δημοτικό στάδιο κ.α.  έχουμε κάνει τις μελέτες για την πυρασφάλεια και πιστεύω πως θα υλοποιήσουμε μέσα στη χρονιά αν όλα πάνε καλά για να μην έχουμε πρόβλημα, αλλά πιστεύω πως θα δοθεί νέα παράταση μετά τις 8 Φεβρουαρίου. Αυτό που γίνεται με τις παρατάσεις και μας και μας κουράζει και μας ανησυχεί και εμάς και τις ομάδες και τα πρωταθλήματα. Από την πλευρά μας ως Δήμος θα είμαστε έτοιμη μέσα στο 2016 θα ολοκληρώσουμε τις διαδικασίες για να μην χρειαστούμε νέες παρατάσεις». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.