Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Διάβαση Πεζών :Θετική ανταπόκριση από το Δήμο Σερρών για το κοινωνικό φροντιστήριο

Ο Δήμος Σερρών ανταποκρίθηκε μέχρι στιγμής θετικά στην επιστολή μας
προς το Δήμαρχο σχετικά με την ένταξη του κοινωνικού φροντιστηρίου στις κοινωνικές δομές του Δήμου. Ήδη έγινε μια πρώτη συνάντηση της Αντιδημάρχου κας Σταυρούλας Αρβανίτη - Αγιαννίδου με τους Δημοτικούς μας Συμβούλους στην οποία καταθέσαμε την εμπειρία μας από τη δράση.

Ακολουθεί η επιστολή:

Δημοτική Κίνηση «Διάβαση Πεζών»

Σέρρες, 26 Ιουνίου 2015
     

Προς
το Δήμαρχο Σερρών
κ. Πέτρο Αγγελίδη

Θέμα: Πρόταση για ένταξη του κοινωνικού φροντιστηρίου στις κοινωνικές δομές του Δήμου Σερρών.

   Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Με την επιστολή αυτή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως η Δημοτική Κίνηση «Διάβαση Πεζών», χάρη στη πολύτιμη συνεισφορά των εθελοντών καθηγητών, λειτούργησε με επιτυχία για τρίτη συνεχόμενη χρονιά κοινωνικό φροντιστήριο στον χώρο της κίνησης για οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας.

Δικαιούχοι της δωρεάν παροχής ενισχυτικής διδασκαλίας είναι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των οποίων οι οικογένειες αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στις απαιτήσεις του εκπαιδευτικού συστήματος, όπως αυτές δυστυχώς έχουν εδραιωθεί.

Σκοπός της δράσης είναι η παροχή ίσων ευκαιριών στην εκπαίδευση και, γενικότερα, η ενίσχυση του πλέγματος κοινωνικής προστασίας ως «ομπρέλα» αντίστασης στην ανεπάρκεια του κράτους.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, σας καλούμε, τρία χρόνια μετά τη πρώτη διαπαραταξιακή επιτροπή που δεν απέφερε καρπούς, και με οδηγό όχι εμάς αλλά τους πολλούς Δήμους ανά την Ελλάδα που υιοθέτησαν αντίστοιχες δράσεις, να επανεξετάσετε τη στάση της Δημοτικής Αρχής απέναντι στο αίτημα αυτό και να εντάξετε τη δράση στις κοινωνικές δομές του Δήμου Σερρών. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα παραδείγματα των Δήμων Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Δράμας, Πατρέων, Αλεξανδρούπολης, Τρικκαίων, Λήμνου, Βόλου, Νάουσας, Βέροιας, Χανίων, Πλατανιά, Χαϊδαρίου, Ηρακλείου, Κομοτηνής, Μεταμόρφωσης, Ιλίου, Σαλαμίνας, Γρεβενών, Κορδελιού – Ευόσμου, Παλλήνης, Πεύκης, Διονύσου, Ναυπλίου, Μεγάρων, Θηβαίων, Καρπενησίου, Σπάρτης κλπ.

Ευελπιστούμε να ανταποκριθείτε στο κάλεσμα αυτό άμεσα. Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση παρακαλούμε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.


                             Με εκτίμηση

  Τάνια Γεωργούλα              Δημήτρης Γιαννακίδης
Δημοτική Σύμβουλος          Δημοτικός Σύμβουλος
  «διάβαση πεζών»                    «διάβαση πεζών»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.