Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Με μεγάλη προσοχή σε διαβάσαμε Δημήτρη μου .Αλλά δεν καταλάβαμε τι προτείνεις

Δημήτρης ΚόκκινοςΤο serresbomb κάλεσε
τους διαχειριστές των ιστοσελίδων και ιστολογίων να τοποθετηθούν επί του Δημοψηφίσματος .Ο Δημ Κόκκινος καταθέτει την προσωπική του άποψη .Την θέση δεν καταλάβαμε Δημητρη .Ναι ή οχι ??? Τα όσα γράφεις η περιγράφεις σεβαστα αλλά δεν <<είδα >> την προσωπική σου θέση 

Άποψη : Δημήτρης Κόκκινος - Δημοσιογράφος
Με μεγάλη προσοχή άκουσα χθες αργά το βράδυ το διάγγελμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ένα διάγγελμα που περνούσε ξεκάθαρα μηνύματα τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό της χώρας. Πόσοι αλήθεια όμως έκατσαν να το αποκρυπτογραφήσουν ; πόσοι στάθηκαν στην ουσία του ; ερωτήματα που ακόμη προσπαθώ να απαντήσω διαβάζοντας τα όσα γράφονται στα social media , αλλά και τα όσα βλέπω και ακούω από ''πολιτικούς'' στα κανάλια. Και μπορεί να μην καταλαβαίνω την στάση των κυριών ωστόσο μπορώ να μεταφέρω τα όσα καταγράφω δημοσιογραφικά από το 2009 έως και σήμερα ... Κάνοντας λοιπόν μια σύντομη αναδρομή, από τότε δηλαδή που μας έλεγε ο κος Παπανδρέου λεφτά υπάρχουν και τελικά βρεθήκαμε πριν εκλογές  του Γενάρη , να είμαστε απλήρωτοι (πλην ορισμένων εξαιρέσεων). Για να προλάβω ορισμένους που θα διαβάσουν το κείμενο μου - το αποφεύγω - να τοποθετούμε πολιτικά και στόχος είναι απλά να μεταφέρω τις προσωπικές μου απόψεις.
Το ερώτημα του δημοψηφίσματος δεν είναι αν μένουμε ή όχι στην Ευρώπή κύριες και κύριοι, αλλά εάν ο λαός μας θέλει και άλλα μέτρα, αν μπορεί να σηκώσει και άλλα μέτρα στην πλάτη του. Το ερώτημα σαφώς και είναι προσωπικό και διαφορετικό για τον καθένα από εμάς, είναι όμως ένα ερώτημα που την Κυριακή 5 Ιουλίου θα πρέπει να το σκεφτούμε καλά και πριν ψηφίσουμε να δούμε τι έχουμε στην τσέπη μας...και να σκεφτούμε τα όσα χάσαμε μέσα από τα χέρια μας τα 6 χρόνια της κρίσης. Όχι δεν θέλω έξοδο από το ευρώ, όπως και όλοι μας ούτε έξοδο από την Ευρώπη, αλλά θέλω ως Ευρωπαίος ίση μεταχείριση με τον Γερμανό, τον Γάλλο. Θέλω τον τρόπο και την ποιότητα ζωής του Γέρμανού, του Γάλλου. Ο πατέρας μου και ο κάθε συνταξιούχος θέλει την σύνταξη του Γερμανού, του Γάλλου... Γιατί να διαφέρουμε;
Για την Ιστορία και μόνο ...
Το τελευταίο δημοψήφισμα που διενεργήθηκε στην χώρα μας ήταν εκείνο της 8ης Δεκεμβρίου 1974 και αφορούσε το πολιτειακό. Μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στις 24 Ιουλίου 1974 και τις εκλογές της 17ης Νοεμβρίου 1974, ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής προκήρυξε δημοψήφισμα για την επίλυση του πολιτειακού ζητήματος και συγκεκριμένα για τον αν ο ελληνικός λαός επιθυμεί βασιλευόμενη ή αβασίλευτη Δημοκρατία. Στο δημοψήφισμα που διενεργήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου υπέρ της αβασίλευτης Δημοκρατίας τάχθηκε το 69,2% και υπέρ της βασιλευόμενης Δημοκρατίας το 30,8%. Συνολικά στην χώρα διενεργήθηκαν από το 1920 επτά δημοψηφίσματα.  H σύντομη αυτή ιστορική αναδρομή για να κατανοήσουν ορισμένοι σε πόσο κρίσιμες καταστάσεις ένας Έλληνας πρωθυπουργός, μια Ελληνική κυβέρνηση οδηγείται στην λύση του δημοψηφίσματος.
Όλοι οι Ελληνες, έχουμε πλέον ένα και μόνο πλην υπέρτατο χρέος: να προφυλάξουμε τη δημοκρατία, την ενότητα του ελληνικού λαού και την πατρίδα. Με σεβασμό της άλλης άποψης, όποια κι αν είναι αυτή, ας πάμε την άλλη Κυριακή στις κάλπες, έχοντας συνείδηση ότι αυτές τις ώρες γράφεται ιστορία. Το πώς θα γραφτεί η ιστορία και το μέλλον της χώρας μας, θα το αποφασίσει ο λαός της την ερχόμενη Κυριακή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.