Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Ενεργοί Νέοι Σίντικες

Tον ανεξάρτητο ευρωβουλευτή Νότη Μαριά συνόδεψε κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στη Δράμα και τη Σέρρες ο Κωστής Ιωαννίδης ιδρυτής και επικεφαλής  του κινήματος ενεργοί νέοι Σίντικες.
Επισκέφτηκαν τις πληγείσες περιοχές από της πλημμύρες και συνάντησαν  τοπικούς φορείς και πολίτες. ο Κωστής Ιωαννίδης πιστεύει ότι το πρόβλημα πρέπει να λυθεί νομοθετικά με ψήφισμα στη βουλή των Ελλήνων. 
Θα πρέπει να ψηφιστεί νομοσχέδιο το όποιο θα


ορίζει άμεσες οικονομικές αποζημιώσεις των πληγέντων για τουλάχιστον δυο χρόνια. Επίσης πιστεύει ότι θα πρέπει να βρεθεί μια άμεση λύση για τον τρόπο που θα μπορέσουν να δηλώσουν οι πληγέντες τα χωράφια τους που είναι πλημυρισμένα έτσι ούτος ώστε να μην έχουν νομοθετικά προβλήματα στο μέλλον όσο αναφορά τις μελλοντικές τους δηλώσεις. ο  Κωστής Ιωαννίδης θεωρεί ότι και αυτό το θέμα θα πρέπει να λυθεί νομοθετικά με ψήφισμα στη βουλή. Αναφέρει η κατάσταση είναι τραγική και θα πρέπει να οριστεί ως  κατάσταση εκτάκτου ανάγκης θα πρέπει να οριστεί μετά από ψήφισμα  από την βουλή μια  αρμόδια  επιτροπή που θα αναλάβει να συντονίσει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες αυτή η επιτροπή θα μπορεί και στο μέλλον να είναι αρμόδια για παρόμοιες  καταστάσεις η επιτροπή αυτή θα πρέπει να αναφέρεται απευθείας στο μέγαρο Μάξιμου και τον εκάστοτε πρωθυπουργό. θεωρεί πολύ σημαντικό το πάγωμα των οφειλών σε τράπεζες και ασφαλιστικούς φορείς των πληγέντων καθώς και πάγωμα των οφειλών στην εφορία κατά τον Κωστή Ιωαννίδη και  εδώ για μην έχουμε προβλήματα γραφειοκρατίας θα πρέπει η Ελληνική βουλή να νομοθετήσει. Η κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων   θεωρεί ο Κωστής Ιωαννίδης ότι είναι ένα θέμα  συνεργασίας της Ελληνικής κυβέρνησης με την βουλγαρική κυβέρνηση και θα πρέπει να ξεκινήσει από κοινού άμεσα. Το επίπεδο των επαφών των δυο κυβερνήσεων θα πρέπει να είναι σε συνεργασία με την ευρωπαϊκή ένωση για την χρηματοδότηση των έργων. Πιστεύει ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός διότι με την άνοδο της θερμοκρασίας θα αρχίσουν να λιώνουν τα χιόνια στη γειτονική Βουλγαρία  οπότε θα έχουμε ακόμα μεγαλύτερες ποσότητες νερού να έρχονται προς το νομό μας. Προτείνει στην  περιφέρεια  να είναι προετοιμασμένη για την αντιμετώπιση των κουνουπιών στις πληγείσες περιοχές στο άμεσο μέλλον. Τέλος παροτρύνει σε όλους τους Σερραίους βουλευτές να προβούν σε νομοθετικές προτάσεις στη βουλή για την επίλυση των προαναφερθέντων τόσο σοβαρών προβλημάτων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.