Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020

Στέφανος Φωτιάδης : Η δημοτικη αρχή υιοθέτησε την δική μας πρόταση


 Στον απόηχο της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού συμβουλίου με δελτίο τύπου η παράταξη του Στέφανου Φωτιάδη αφού χαιρετίζει την απόφαση της δημοτικής αρχής για την δωρεά στο νοσοκομείο Σερρών . Η οποία έτυχε της καθολικής αποδοχής του δημοτικού συμβουλίου .Θυμίζει οτι εδω και πολύ καιρό η παράταξη  δια των εκπροσώπων της στα διοικητικά συμβούλια της ΚΕΔΗς , του ΔΗΠΕΘΕ και της οικονομικής επιτροπής . Είχε προτείνει να υπάρξει περιορισμός των εξόδων για χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και στολισμούς και τα χρήματα να διατεθούν για την ενίσχυση κοινωφελών σκοπών ( νοσοκομείο , γηροκομείο ) . Κλείνοντας αφού εκφράζει την ικανοποίηση για την υιοθέτηση από μέρους της δημοτικής αρχής των προτάσεων τους .Αναφέρει <<
Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας, θα επανέλθουμε όταν τελειώσει ο “πόλεμος”, γιατί τώρα προέχει η αντιμετώπιση της πανδημίας και πρέπει να είμαστε όλοι μαζί ώστε να νικήσουμε στον αγώνα για την ανθρώπινη ζωή!>>

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

 

 Θέμα: “Προτάσεις της παράταξης μας σχετικά με τη δωρεά του Δήμου Σερρών προς το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών”
Με αφορμή τη συζήτηση στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με τη δωρεά υλικοτεχνικού εξοπλισμού στο Νοσοκομείο Σερρών, αντί της δαπάνης για την πραγματοποίηση των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων της Πολιτείας των Ευχών από το Δήμο Σερρών, επισημαίνουμε τα εξής:

 

Στο Νομό Σερρών και ειδικά στο Δήμο μας ζούμε σε συνθήκες πολέμου, με πολλές απώλειες, εδώ και 1,5 μήνα. Στο Νοσοκομείο μας, με τις διαπιστωμένες εδώ και καιρό ελλείψεις και δυσλειτουργίες του, δίνεται καθημερινά μια μάχη προκειμένου να νοσηλευτούν αξιοπρεπώς οι βαρύτερα νοσούντες από τον κορωνοϊό συμπολίτες μας, και να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Μια μάχη στην οποία πρωταγωνιστούν οι γιατροί, νοσηλευτές, τραπεζοκόμοι, τραυματιοφορείς, οδηγοί, καθαριστές και το λοιπό προσωπικό του Νοσοκομείου μας, η προσπάθεια των οποίων είναι πραγματικά αξιοθαύμαστη. Οι ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή είναι γνωστές, και έρχονται από τα παρελθόντα έτη.
Η παράταξή μας επειδή γνώριζε τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών και κατ’ επέκταση οι συμπολίτες μας, από την πρώτη στιγμή υποστήριξε ευθέως την άποψη ότι, ο Δήμος Σερρών θα πρέπει να συνδράμει όσο του επιτρέπουν οι οικονομικές του δυνατότητες στην ενίσχυση του Νοσοκομείο σε υλικοτεχνική υποδομή.

Με υψηλό αίσθημα ευθύνης, από τη θέση που μας αναλογεί, κινηθήκαμε σ’ αυτή τη λογική και δήλωσε δια των στελεχών μας επισημάναμε ότι για φέτος οι δαπάνες για τις εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων θα πρέπει να είναι περιορισμένες, και με τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν να στηριχθούν οι υγειονομικές δομές που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης. Με τον τρόπο αυτό θεωρούμε ότι εισφέρουμε στην ιερότερη μάχη, αυτή της σωτηρίας της ανθρώπινης ζωής. Και δυστυχώς στο Νομό μας οι ανθρώπινες ζωές που χάνονται καθημερινά από την πανδημία είναι πολλές. Τα στελέχη μας που συμμετέχουν τόσο στο Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ όσο και στην Οικονομική Επιτροπή επεσήμαναν εγκαίρως την ανάγκη για τον περιορισμό των δαπανών λόγω της πανδημίας του covid-19 και την αξιοποίηση τους σε άλλους κοινωνικούς τομείς.

Συγκεκριμένα στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, της 20ης/11/2020, όταν συζητήθηκε η αναμόρφωση του προϋπολογισμού της ΚΕΔΗΣ, η οποία αποφάσισε να μεταφέρει τα αδιάθετα χρήματα της από εκδηλώσεις που δεν πραγματοποιήθηκαν σε κωδικούς για την προμήθεια ηλεκτρολογικού υλικού, που αφορά τον χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης, επεσήμαναν ρητά τα εξής:
“Επιπλέον λόγω των συνθηκών φέτος, με την έξαρση της πανδημίας και το έντονο επιδημιολογικό φορτίο που φαίνεται να έχει ο Δήμος μας, θεωρούμε ότι ο στολισμός της πόλης πρέπει να γίνει με περιορισμένα χρήματα και να διατεθούν χρήματα από αυτά που είχαν προϋπολογιστεί αρχικά για χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, για κάποιο κοινωφελή σκοπό ( νοσοκομείο, γηροκομείο κλπ) μια που κατά πάσα πιθανότητα ο κόσμος δεν θα κυκλοφορεί, δεν θα υπάρχει επισκεψιμότητα, η αγορά πιθανόν να είναι κλειστή κλπ.

Η ΚΕΔΗΣ και ο Δήμος συνολικότερα θα πρέπει να αξιοποιήσει τον ήδη υπάρχοντα και αγορασμένο από προηγούμενα χρόνια χριστουγεννιάτικο φωτισμό και στολισμό, και να διαθέσει τα απολύτως απαραίτητα για δαπάνες νέου στολισμού. Αντί των εξόδων σε νέο φωτισμό, τα διαθέσιμα χρήματα στον κωδικό αυτό μπορούν με τις κατάλληλες διαδικασίες να διατεθούν σε ανάγκες που έχουν προκύψει λόγω της πανδημίας.” Χαιρόμαστε ιδιαιτέρως λοιπόν που η δημοτική αρχή, αν και αρχικά είχε διαφορετική γνώμη και άλλες προθέσεις σχετικά με τις δαπάνες για το χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης κλπ, εν τέλει υιοθέτησε τη θέση που έγκαιρα εκδηλώσαμε και εκφράσαμε ως παράταξη από τα θεσμικά όργανα λειτουργίας του Δήμου στα οποία συμμετέχουμε.

Εκείνο όμως που δεν δικαιολογούμε, είναι η κίνηση της δημοτικής αρχής να ανακοινώσει την “απόφαση αυτή” σαν πρωτοβουλία δική της με δελτίο τύπου, εσπευσμένα, και πριν από τη συνεδρίαση του συλλογικού οργάνου που καλείται να λάβει την απόφαση αυτή, το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών. Δηλαδή πίστευε κανείς ότι υπήρχε περίπτωση να διαφωνήσει κάποια από τις δημοτικές παρατάξεις; Τελικά για το συγκεκριμένο θέμα υπήρξε μια ομόφωνη απόφαση σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία προέκυψε μετά από δημοκρατικό διάλογο, ανταλλαγή απόψεων, σκέψεων και προτάσεων μεταξύ των δημοτικών συμβούλων όλων των παρατάξεων.
Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας, θα επανέλθουμε όταν τελειώσει ο “πόλεμος”, γιατί τώρα προέχει η αντιμετώπιση της πανδημίας και πρέπει να είμαστε όλοι μαζί ώστε να νικήσουμε στον αγώνα για την ανθρώπινη ζωή!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.