Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020

Ψίθυρος πάνω από την πόλη : Ο Γιάννης Σεδαρίδης είχε μιλήσει πρώτος ...


Πολύς ο λόγος τις τελευταίες ώρες για την Χρυσή Αυγή . Με όλους να ρίχνουν ανάθεμα στην φασιστική οργάνωση .

Για να μην ξεχνάμε γιατί πάντα έχει σημασία ο χρόνος που μιλάει  κάποιος .Θυμίζω οτι ο Γιάννης Σεδαρίδης ήταν από τους πρώτους που αποκάλυψε τον τρόπο λειτουργίας της οργάνωσης το μακρινό 2013 .Τότε που πολλοί ¨¨έβλεπαν με φιλικό μάτι ¨¨ την οργάνωση


Διαβάστε το ρεπορταζ από τα νέα

Μέχρι τις βουλευτικές εκλογές του 2012 η Χρυσή Αυγή δεν είχε εμφανή παρουσία στην πόλη των Σερρών. Ενας μικρός πυρήνας της λειτουργούσε στα 25 χιλιόμετρα μακριά, ξεχασμένος στην Αμμουδιά, στο φιστικοχώρι του σερραϊκού κάμπου. Η είσοδος όμως των νεοναζί στο Κοινοβούλιο άλλαξε τα δεδομένα. Η περιθωριακή παράταξη εξασφάλισε ανέλπιστα προνόμια, αναβαθμίστηκε μετακομίζοντας στην πρωτεύουσα του νομού και κάποια μέλη της άρχισαν να συγκρούονται για το μερίδιο της πίτας.
Ο Ιωάννης Σεδαρίδης ήταν ένα από τα «δόκιμα μέλη» της Χρυσής Αυγής που διαγράφηκε από την οργάνωση. Σε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση που κατέθεσε κατά οκτώ στελεχών (μεταξύ των οποίων βρίσκεται και ο βουλευτής Αρτέμης Ματθαιόπουλος), ο Σεδαρίδης περιγράφει τον καιροσκοπισμό και τις έριδες στα εσωτερικά της παράταξης. Η μηνυτήρια αναφορά που παρουσιάζουν «ΤΑ ΝΕΑ» κατατέθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και έχει περιληφθεί στη δικογραφία για τη δράση της Χρυσής Αυγής.
Οπως αναφέρει ο Σεδαρίδης, τα γραφεία στις Σέρρες, έκτασης 90 τ.μ., ανήκαν σε υποστηρικτή του κόμματος και μισθώθηκαν για 200 ευρώ, ενώ επιπλώθηκαν με έξοδα συγγενούς του ιδιοκτήτη. Τον περασμένο Ιούνιο τα στελέχη της τοπικής οργάνωσης άδειασαν αυτά τα γραφεία και μετακόμισαν σε νέο διαμέρισμα. Εναν μήνα μετά στελέχη συνοδευόμενα από ομάδα νεαρών με μαύρες μπλούζες πήγαν στα παλιά γραφεία για να παραλάβουν την πινακίδα της πρόσοψης. «Είχε συμφωνηθεί να καταβάλουν κάποια χρήματα που όφειλαν στον Γ.Π. για την κατασκευή της πινακίδας, τα οποία αρνήθηκαν να πληρώσουν και φυσικά ο ιδιοκτήτης αρνήθηκε να την παραδώσει. Τότε εξοργίστηκαν και άρχισαν να απειλούν ότι θα επιστρέψουν και θα αφαιρέσουν τη θωρακισμένη πόρτα γιατί την είχαν αγοράσει οι ίδιοι», αναφέρει ο Σεδαρίδης.
Το πρώην «δόκιμο μέλος» προσθέτει ότι η σύνδεση για το ηλεκτρικό ρεύμα έγινε τον Οκτώβριο του 2012 στο όνομά του, όσο περίμεναν να τους σταλεί το καταστατικό της οργάνωσης από την Αθήνα. Οι λογαριασμοί εκδίδονταν στο όνομά του και οι οφειλές είχαν φτάσει στα 462 ευρώ. Αρχικά τα στελέχη της τοπικής οργάνωσης αρνούνταν να πληρώσουν και αργότερα του είπαν ότι «τον λογαριασμό πληρώνει αυτός στο όνομα του οποίου έχει εκδοθεί». Και όμως, ο προφυλακισμένος αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος δήλωνε ότι τα λειτουργικά έξοδα των γραφείων θα καλύπτονταν από την κρατική χρηματοδότηση.

ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΓΑΜΠΡΟ ΚΙ ΕΝΑ Ι.Χ. Οι πρώτες κόντρες στους χρυσαυγίτικους κύκλους της Βόρειας Ελλάδας άρχισαν έναν μήνα μετά τις εκλογές του Ιουνίου 2012. Ο Νικήτας Σιώης είχε εκλεγεί βουλευτής της Χρυσής Αυγής στις Σέρρες, αλλά παραιτήθηκε για να πάρει τη θέση του ο Αρτέμης Ματαθαιόπουλος, σύντροφος της κόρης του Νίκου Μιχαλολιάκου, της Ουρανίας. Ο Ματθαιόπουλος μέχρι τότε εμφανιζόταν ως μπασίστας του εθνικιστικού, νεοναζιστικού συγκροτήματος Pogrom. Ο Σιώης είχε δηλώσει επίσημα ως λόγο παραίτησης «φόρτο εργασίας», αλλά σύμφωνα με τον μηνυτή Ιωάννη Σεδαρίδη είχε αναφερθεί «απαξιωτικά για το κόμμα και τον αρχηγό αφήνοντας να διαρρέει στον κόσμο ότι εξαναγκάστηκε σε παραίτηση».
Ο Σιώης διορίστηκε έπειτα έμμισθος υπάλληλος της Βουλής και όπως ισχυρίζεται ο Σεδαρίδης «έχει στην κατοχή του και χρησιμοποιεί και το Ι.Χ. αυτοκίνητο της Βουλής που χορηγήθηκε στον βουλευτή Σερρών του κόμματος». Απ' ό,τι φαίνεται, η έδρα στη Βουλή άλλαξε χέρια για... έναν γαμπρό και ένα αυτοκίνητο.
 
 
 https://www.tanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.