Κυριακή 22 Μαρτίου 2020

Το ερώτημα της ημέρας : Αυτά δεν τα λέγαν οι κομουνιστές ... ????

"...Δεξιοί, πολύ δεξιοί, νεοφιλελεύθεροι και λοιποί
ιδεολογικά συγγενείς νιώθουν το έδαφος να φεύγει κάτω από τα πόδια τους.
Κυβερνήσεις που δεν σήκωναν μύγα στο νεοφιλελεύθερο σπαθί τους, που χλεύαζαν όσους ζητούσαν κανόνες ελέγχου, που αποθέωναν την επιχειρηματικότητα ακόμη και στις πιο άπληστες εκδοχές της, που εμπορευματοποίησαν τα πάντα, που περιόρισαν τον δημόσιο τομέα γιατί ήταν σπάταλος, αντιπαραγωγικός και τίγκα στη γραφειοκρατία, αναγκάζονται να κάνουν πράγματα που τα θεωρούσαν εξαιρετικά βλαπτικά για τον καπιταλισμό και τη δημοκρατία, όπως αυτές την εννοούν.
Και σε επιτάξεις προχωρούν, και λεφτά μοιράζουν, και χρήμα κόβουν, και την κακιά λέξη «εθνικοποίηση» εκστομίζουν μπας και σταματήσουν την επέκταση της ζημιάς. Εθεσαν άρον άρον εκτός κυκλοφορίας τον… άτρωτο μύθο του νεοφιλελευθερισμού ότι το αόρατο χέρι της αγοράς είναι ικανό να αντιμετωπίσει όλα τα προβλήματα και κινητοποίησαν το κράτος προκειμένου να αποτραπεί η κατάρρευση.
Στην Ελλάδα, πολιτικοί και δημοσιολόγοι που είχαν διακριθεί στο άθλημα της συκοφαντίας εναντίον του δημόσιου τομέα και ζητούσαν να μειωθεί δραστικά προτείνοντας μαζικές απολύσεις και λιγότερες δαπάνες για να βγει η χώρα από το τέλμα της υπανάπτυξης, τώρα χαιρετίζουν με ενθουσιασμό την αντοχή του αναιμικού λόγω των μνημονίων δημόσιου συστήματος υγείας, χειροκροτούν τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που μάχονται με αυταπάρνηση και επικροτούν χωρίς ίχνος αμφιβολίας τα…κομμουνιστικά μέτρα της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης Μητσοτάκη. Συμπεριφέρονται λες και αδημονούσαν να υποδουλωθούν στην ανάρμοστη αριστερή στρατηγική..."
Απο την " Εφημερίδα των Συντακτών "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.