Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

Πέτρος Αγγελίδης :Αισιοδοξία για την ένταξη του Δήμου Σερρών στο Πρόγραμμα «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου»,

Αποτέλεσμα εικόνας για αγγελιδησ serresΟ Δήμαρχος Σερρών, Πέτρος Αγγελίδης, μετά τη
συνάντηση που είχε, την Τρίτη 25 Ιουνίου 2019, με την ειδική γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΤΠΑ του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, Ευγενία Φωτονιάτα, εκφράζει την αισιοδοξία του για την ένταξη του Δήμου Σερρών στο Πρόγραμμα «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου», προϋπολογισμού 1.867.000 €. 
Η κα. Φωτονιάτα διαβεβαίωσε το Δήμαρχο Σερρών ότι θα αυξηθεί ο διαθέσιμος προϋπολογισμός του Προγράμματος «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου», με αποτέλεσμα ο Δήμος Σερρών να ενταχθεί στο πρόγραμμα.
Στόχος της πρότασης “ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΠΟΛΗΣ ΣΕΡΡΩΝ” είναι η τόνωση της τοπικής αγοράς μέσα από την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του κέντρου της πόλης. 
Η πρόταση κατατέθηκε στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠ Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία 2014-2020 στις 29/11/2018, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Σερρών και την υποστήριξη του Εμπορικού Συλλόγου Σερρών. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται  σε 1.867.200,00€. Για τον Δήμο Σερρών το ποσό που αντιστοιχεί είναι 1.493.200,00€ και για το Επιμελητήριο Σερρών (Συνδικαιούχος) είναι 374.000€. Ο Δήμος Σερρών θα προβεί σε εργασίες αναβάθμισης δημόσιου χώρου με αναβάθμιση του οδοφωτισμού και αισθητική αναβάθμιση και βελτίωση προσβασιμότητας πεζοδρομίων ενώ παράλληλα θα εγκατασταθούν συστήματα έξυπνης πόλης και έξυπνης βιώσιμης  κινητικότητας. Μέσω του Επιμελητηρίου Σερρών, θα πραγματοποιηθούν εργασίες αναβάθμισης προσόψεων καταστημάτων καθώς και δράσεις προβολής και προώθησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.