Σάββατο 20 Ιουλίου 2024

Σέρρες: Υπό έλεγχο η φωτιά στην Τριανταφυλλιά – Συνεχίζεται η κατάσβεση στο όρος Όρβηλος

 


 

 

 Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στην Τριανταφυλλιά Σερρών.Νωρίτερα, οι κάτοικοι έλαβαν στα κινητά τους μήνυμα από το 112 για να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

Στην περιοχή επιχείρησαν 20 πυροσβέστες με 5 οχήματα ενώ στην κατάσβεση συνέδραμαν μηχανήματα έργου και υδροφόρες των ΟΤΑ.

Υπό έλεγχο τέθηκε και η φωτιά στο Σιδηρόκαστρο Σερρών.

Μάχη της Πυροσβεστικής με μικρές εστίες φωτιάς στο όρος Όρβηλος

Με μικρές εστίες φωτιάς δίνουν «μάχη» οι πυροσβέστες στο όρος Όρβηλος, με τις επίγειες δυνάμεις να μην μπορούν να προσεγγίσουν στο σημείο.

Σημειώνεται ότι, η φωτιά εκδηλώθηκε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, από κεραυνό που έπεσε στην περιοχή, κατά τη διάρκεια ξηρής καταιγίδας και αναζωπυρώθηκε χθες.

Σύμφωνα με το infonews24.gr, η φωτιά καίει δασική έκταση σε δύσβατη περιοχή, πάνω από το Αχλαδοχώρι. Η κατάσβεση γίνεται από αέρος, καθώς στο σημείο είναι αδύνατο να φτάσουν οχήματα της πυροσβεστικής. Ρίψεις νερού πραγματοποιεί ελικόπτερο της πυροσβεστικής, τύπου ERICSSON 753.

Δυνάμεις της πυροσβεστικής από το κλιμάκιο Σιδηροκάστρου παραμένουν στο σημείο, παρούσα είναι και η Πολιτική Προστασία του Δήμου Σιντικής με επικεφαλής τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Βασίλη Τσαβλίδη.

 https://www.thestival.gr/

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.