Κυριακή 21 Ιουλίου 2024

Ψήφισμα της Ε.Μ.Σ. για την εκδημια του καθηγητή Θεολογίας Ιωάννη Μπακα

 





Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (Ε.Μ.Σ.) μόλις πληροφορήθηκε την εκδημία του εκλεκτού μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου και του Ιδρύματος «Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών – Ίδρυμα Αλεξάνδρου και Καλλιθέας Καρούτα», Καθηγητή του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ιωάννη Μπάκα, συνήλθε εκτάκτως και αποφάσισε ομοφώνως τα εξής:

  1. Εκφράζει την ευγνωμοσύνη του για τις υπηρεσίες του μεταστάντος στην Εταιρεία: Ο Ιωάννης Μπάκας υπήρξε ένα πολύτιμο μέλος της Εταιρείας, συνεισφέροντας σημαντικά στις δραστηριότητές της με τις γνώσεις και την εμπειρία του.

  2. Κήρυξε τριήμερο πένθος και ανήρτησε μεσίστιες τις σημαίες: Ως ένδειξη σεβασμού και τιμής προς τον μεταστάντα, η Ε.Μ.Σ. αποφάσισε να κηρύξει τριήμερο πένθος και να αναρτήσει τις σημαίες της μεσίστιες.

  3. Εκπροσώπηση στην Εξόδιο Ακολουθία: Στην Εξόδιο Ακολουθία που θα τελεστεί σήμερα στις 18:30 το απόγευμα στον Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου Νιγρίτας, το Διοικητικό Συμβούλιο θα εκπροσωπηθεί από τον Πρόεδρο της Ε.Μ.Σ., ο οποίος θα εκφωνήσει και τον επικήδειο λόγο.

  4. Κατάθεση στεφάνου τιμής: Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να καταθέσει στεφάνι τιμής στη σορό του εκλιπόντος, ως έκφραση ευγνωμοσύνης και σεβασμού.

Ο Ιωάννης Μπάκας αφήνει πίσω του μια πολύτιμη κληρονομιά γνώσης και προσφοράς στην κοινότητα της Θεολογικής Σχολής και της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, καθώς και μια βαθιά αίσθηση απώλειας για όλους όσοι είχαν την τιμή να συνεργαστούν μαζί του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.