Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024

Δήμος Βισαλτίας : Ερωτήματα για το πάρκο ανεμογεννητριών στο Λαγκάδι

 


 

 

Προς: δήμαρχο Βισαλτίας

Κυρία Ευανθία Πλιάκου,

θα θέλαμε να θέσουμε υπόψη σας την ανησυχία μας σχετικά με την απόφαση για την τοποθέτηση ανεμογεννητριών στην περιοχή Λαγκάδι. Είναι αναγκαίο να ενημερωθούμε για τις λεπτομέρειες της απόφασης, δεδομένου ότι το θέμα επηρεάζει άμεσα την τοπική κοινότητα και το φυσικό περιβάλλον. Οι ανεμογεννήτριες μπορούν να έχουν σημαντικές επιπτώσεις στο τοπίο και την πανίδα, ειδικά όσον αφορά τα μεταναστευτικά πουλιά που είναι πέρασμα τους προς την λίμνη Κερκίνη.

Από τις πληροφορίες που έχουν περιέλθει στην αντίληψή μας, φαίνεται ότι η τοπική αρχαιολογική υπηρεσία ήταν η μόνη που αντέδρασε στην περιφερειακή απόφαση. Είναι δικαίωμά μας ως δημότες να γνωρίζουμε όλες τις πτυχές αυτής της απόφασης, τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν, καθώς και τις απόψεις και τα επιχειρήματα που παρουσιάστηκαν στις συζητήσεις.

Η διαφάνεια και η συμμετοχή των πολιτών στη λήψη αποφάσεων είναι ακρογωνιαίοι λίθοι της δημοκρατίας. Για τον λόγο αυτό, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε λεπτομερώς για:

1. Τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για τη λήψη της απόφασης.

2. Τις επιπτώσεις που εκτιμώνται για το φυσικό περιβάλλον και την τοπική κοινωνία.

3. Τις απόψεις που εκφράστηκαν από τους αρμόδιους και τις αντιδράσεις των φορέων κατά τη διάρκεια των συζητήσεων.

Η έγκυρη και πλήρης ενημέρωση είναι απαραίτητη για την κατανόηση και αξιολόγηση των επιπτώσεων αυτής της απόφασης στην καθημερινή μας ζωή και στο φυσικό περιβάλλον της περιοχής μας.

 

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.