Τρίτη 9 Ιουλίου 2024

Αδειάζει τον πρόεδρο Τ. Καζία η Β. Μητλιάγκα

 




 Την  υπεραισιοδοξία του προέδρου της ΠΑΕ Πανσερραϊκού Τάσου Καζία ότι το  Δημοτικό Γήπεδο θα είναι έτοιμο να τύχει θετικής αξιολόγησης για τα ¾ του ( τα δυο πέταλα και τις θύρες 2.3.4) από την επιτροπή καταλληλότητας έως ότου αρχίσει το πρωτάθλημα της Super League, κλήθηκε να σχολιάσει η δήμαρχος Σερρών  Βαρβάρα Μητλιάγκα.

Το σχετικό ερώτημα έθεσε το «Σ.Θ.» στην δήμαρχο η οποία αρχικά δεν ήθελε να απαντήσει υπενθυμίζοντας ότι προχωρά σε δηλώσεις μόνο για την έγκριση του νέου προπονητικού κολυμβητηρίου. Στη συνέχεια, όμως, η δήμαρχος αναθεώρησε και απάντησε  διαψεύδοντας την αισιοδοξία του προέδρου του Πανσερραϊκού.

Είπε ότι είναι ανέφικτο για φέτος να χρησιμοποιηθεί το Βόρειο πέταλο, οι εργασίες για το οποίο πρέπει να περάσουν από τη βάσανο των διαγωνιστικών διαδικασιών.

Για τις υπόλοιπες εργασίες  στις θύρες 2.3.4 του Γηπέδου η δήμαρχος Σερρών δήλωσε ότι το νομοθετικό πλαίσιο επιτρέπει στην ΠΑΕ να κάνει κάποιες παρεμβάσεις, αλλά σε συνεννόηση με τον Δήμο Σερρών.

Η ερώτηση που θέσαμε στην κυρία Μητλιάγκα ήταν η εξής:

Ο πρόεδρος του Πανσερραϊκού δήλωσε ότι έως την έναρξη του πρωταθλήματος θα είναι έτοιμο το Δημοτικό Γήπεδο να δοθεί προς χρήση για τα ¾ του, δηλαδή δυο πέταλα, συν τις θύρες 2,3,4. Αυτό είναι κάτι εφικτό; Μπορούν να παρακαμφθούν οι διαγωνιστικές διαδικασίες;

Η απάντηση της δημάρχου Σερρών ήταν η εξής:

«Είμαστε σε συνεχή επαφή για το θέμα του Δημοτικού Γηπέδου με την Περιφέρεια και την διοίκηση του Πανσερραϊκο – το Γήπεδο είναι ιδιοκτησίας του Δήμου Σερρών αλλά  μας αφορά όλους. Τις δηλώσεις του κ. Καζία δεν τις παρακολούθησα είναι αλήθεια, με ενημέρωσαν για κάποια χρονικά περιθώρια που έδωσε. Θα μου επιτρέψετε να κάνουμε ανακοινώσεις σχετικά με τα χρονοδιαγράμματα όταν εμείς θα είμαστε έτοιμοι.  Προχθές είπα, ευθέως, ότι το κομμάτι της χρηματοδότησης της Περιφέρειας  δεν είναι κάτι που μπορεί να τρέξει με τις διαδικασίες του κατεπείγοντος, επομένως οποιοσδήποτε διαγωνισμός θέλει τον χρόνο του για να τρέξει. Οπότε δεν μιλάμε για φέτος, μιλάμε για του χρόνου.

Από εκεί και πέρα είμαστε σε συνεννόηση με την ΠΑΕ, η οποία έχει το δικαίωμα, υπάρχει το νομοθετικό πλαίσιο εφόσον χρησιμοποιεί το Γήπεδο, να κάνει κάποιες εργασίες, οι οποίες θα γίνουν σε συνεννόηση  και με σχετικές άδειες από τον Δήμο Σερρών»

Η δήμαρχος επανέλαβε ότι η στόχευση της δημοτικής αρχής δεν έχει αλλάξει.

«Το Δημοτικό Γήπεδο πρέπει να αντικατασταθεί με μία εναλλακτική λύση για να φθάσουμε στο σημείο να το κατεδαφίσουμε. Και αυτή την στιγμή να λέγαμε ότι το κατεδαφίζουμε θέλει μεγάλο χρονικό διάστημα για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της απελευθέρωσης του κεντρικού πάρκου, όμως, η στόχευση παραμένει η ίδια.»

https://sertharros.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.