Σάββατο 18 Μαΐου 2024

Mε μονόλογο απάντησε η κυρία Μητλιάγκα στον μονόλογο, κατά τον δικό της χαρακτηρισμό, του Αλ. Χρυσάφη

 




Συνέντευξη παραχώρησε η δήμαρχος Σερρών Β. Μητλιάγκα για να απαντήσει σε όσα ανέφερε στην συνέντευξη του ο τέως δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Αλ. Χρυσάφης.

Η δήλωση της από την αρχή ότι δεν έχει  χρόνο στη διάθεση της για  να απαντήσει σε πολλές ερωτήσεις, ήταν δηλωτική των προθέσεων της.

Χρησιμοποίησε έντονες εκφράσεις όπως «ντράπηκε και η ντροπή», προσπαθώντας να καλύψει την απουσία ουσιαστικών απαντήσεων.

Έγινε, πολύ έντονα, φανερή μία δυσανεξία της νέας δημοτικής αρχής στον έλεγχο που δικαιούται και υποχρεούται να κάνει η αντιπολίτευση, χαρακτηρίζοντας την ως τοξική.

Επανέλαβε την εκμηδενιστική θέση ότι η απελθούσα δημοτική αρχή δεν έκανε τίποτε στη θητεία της, ότι ο Αλ. Χρυσάφης ανήκει στο παρελθόν και ότι ο ίδιος ως κακομαθημένο παιδάκι δεν αποδέχεται την πραγματικότητα

 

Επί των καταγγελλομένων από τον Αλ. Χρυσάφη, για τον ρόλο του ζεύγους Αναστασιάδη-Χατζηγαβριήλ, δεν δόθηκαν πειστικές απαντήσεις.

Ακούσαμε για τοξική αντιπολίτευση της «Συμμαχίας Σερραίων», ότι είναι περήφανη για τους συνεργάτες της, ότι τυπικώς έχουν καταθέσει τα πτυχία τους στην επίμαχη μελετητική εταιρεία και από εκεί και πέρα όλα είναι καλώς καμωμένα.

Ακούσαμε επίσης να επαναλαμβάνεται συνεχώς ότι εκείνο που ενδιαφέρει τον σερραϊκό λαό είναι το Α και το Β, ερμηνεύοντας η ίδια την βούλησή του ότι δεν τον ενδιαφέρει να μάθει τα πραγματικά γεγονότα γύρω από την μελετητική εταιρεία και τον ρόλο των συνεργατών της.

Αποπειράθηκε, με έναν άστοχο παραλληλισμό για τα λογιστικά του αυτοκινητοδρομίου, να εξισορροπήσει τις εντυπώσεις.

Διατύπωσε την καινοφανή, δήθεν θαρραλέα, άποψη ότι η κριτική πρέπει να κατευθύνεται μόνο στην ίδια και να αφήσουν ήσυχους τους συνεργάτες της. Αλήθεια από πότε οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι (πολλοί με θεσμικές θέσεις – αντιδήμαρχοι, κ.λπ.) πρέπει να είναι στο απυρόβλητο και να μην τους γίνεται κριτική για τις πράξεις τους;

 

Επιβεβαίωσε, έμμεσα, τον κεντρικό – καθοριστικό ρόλο των δυο συνεργατών της στη διοίκηση Δήμου και ΔΕΥΑΣ, γεγονός που έχει, ήδη, δημιουργήσει δυσαρέσκεια σε άλλους, άξιους, δημοτικούς συμβούλους

Για τις κατηγορίες στους συνεργάτες της Αναστασιάδη και Χατζηγαβριήλ είπε:

Επιλέγει τους συνεργάτες της όχι με βάση ποιόν έχουν παντρευτεί, με ποιόν κάνουν παρέα, πόσα λεφτά βγάζουν ή σε ποιο πολιτικό κόμμα ανήκουν.

Τους επιλέγει με βάση τις ικανότητες τους και την διάθεση τους να προσφέρουν στον τόπο. Νοιώθει περήφανη για όλους και θα συνεχίσει να τους στηρίξει.

«Για μένα μπορεί να πει ότι θέλει, αλλά δεν θα ανεχθώ να ρίχνει λάσπη στους στενούς μου συνεργάτες, είναι κάτι που με  ξεπερνά. Ζούμε σε μία πόλη που όλοι ξέρουμε ποιοί είμαστε», ανέφερε.

 Σχετικά με το Κολυμβητήριο

Χαρακτήρισε την αποχώρηση της παράταξης Χρυσάφη από το Δ.Σ. προσχηματική. Είπε ότι κυρία Χατζηγαβριήλ και ο κ. Αναστασιάδης είναι μηχανικοί μελετητές, συνεργάζονται με διάφορες  μεγάλες μελετητικές εταιρείες.

Η μελετητική εταιρεία που ανέλαβε την μελέτη του κολυμβητηρίου είναι μία από τις μεγαλύτερες που υπάρχουν στην Ελλάδα και συμμετείχε σε ένα διεθνή διαγωνισμό.

Η κυρία Χατζηγαβριήλ είχε συνεργαστεί και στο παρελθόν με την εταιρεία ως μελετητής σε κάποιο έργο με την ιδιότητα της. Όταν γίνεται αυτό οι εταιρείες οφείλουν  να δηλώσουν τους μελετητές τους σε ένα αρχείο (μητρώο) στο Υπουργείο και παίρνουν ένα ποσοστό στην εταιρεία. Αυτό το ποσοστό είναι 0.076%, δεν πρόκειται για ένα μέτοχο, έναν που έχει οικονομικά συμφέροντα. Ο άνθρωπος αυτός δεν εμπλέκεται με την δραστηριότητα της εταιρείας. Είμαι απόλυτα γνώστης της παλιότερης συνεργασίας, το ψάξαμε δεν είναι κάποιο κώλυμα αλλά δεν συμμετείχε στο συγκεκριμένο έργο. Υπάρχει ένα όριο για να μην μπορείς να παίρνεις αποφάσεις που είναι στο 5%. Η υποτιθεμένη συμμετοχή της κυρίας Χατζηγαβριήλ, όταν ρίχνουμε  λάσπη στον ανεμιστήρα, ονομάζουμε αυτόν μεγαλομέτοχο της εταιρείας».

 

Σε ερώτηση του «Σ.Θ» αν έχει τόση σημασία αν η κυρία Χατζηγαβριήλ είναι μικρομέτοχος ή μεγαλομέτοχος και αν αυτό είναι νόμιμο και ηθικό η κυρία Μητλιάγκα απάντησε:

«Φυσικά και έχει. Καταρχήν δεν είναι παράνομο. Εγώ δεν έχω κανένα θέμα. Να σας ρωτήσω. Το γεγονός ότι επί πέντε χρόνια θητείας του κ. Χρυσάφη, τα λογιστικά του Αυτοκινητοδρομίου τα είχε εταιρεία στην οποία μέτοχος κατά 25% η κόρη του κ. Χρυσάφη είναι καλύτερο η χειρότερο από αυτό; Παράνομο δεν είναι και το απάντησε ο Χρυσάφης και μάλιστα προεκλογικά. Είναι νόμιμο ή ηθικό;»

Στις επίμονες ερωτήσεις αν είναι νόμιμο να συμμετέχει η κυρία Χατζηγαβριήλ σε επιτροπή που εισηγείται παράταση  της εταιρείας στην οποία συμμετέχει, η κυρία Μητλιάγκα απάντησε:

«Δεν έχετε καταλάβει ποια είναι η σχέση της κυρίας Χατζηγαβριήλ με την εταιρεία. Είναι απολύτως νόμιμο και κατά εμέ και δεν έχει κανένα ηθικό πρόβλημα γιατί είχε ήδη ζητήσει να φύγει το πτυχίο της από την εταιρεία, αλλά αυτό είναι μία διαδικασία που χρειάζεται ένα τρίμηνο , τετράμηνο για  να γίνει. Δεν έχω να πω κάτι, μπορείτε να το κρίνετε όπως θέλετε και όπως το αντιλαμβάνεστε. Η μόνη αλήθεια είναι ότι η κυρία Χατζηγαβριήλ δεν είχε και δεν έχει κανένα οικονομικό συμφέρον από την εταιρεία».

Η κυρία Μητλιάγκα δεν αποδέχθηκε ότι ο γενικός γραμματέας ήταν εκπρόσωπος της  εταιρείας στην επίμαχη περίοδο .

 

Ανέφερε επίσης  ότι το τι έκανε ο κ. Αναστασιάδης το 2022 δεν αφορά το τι είναι τώρα.

«Ο κ. Αναστασιάδης είναι ένας μελετητής του οποίου ζητήθηκε η συνδρομή στο συγκεκριμένο έργο κάποια στιγμή και αυτό δεν είναι παράνομο και για μένα δεν είναι και ανήθικο. Κάνουμε την τρίχα, τριχιά για να δημιουργήσουμε ένα θέμα που δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό. Δεν έχω να πω κάτι άλλο».

Δ.Ν.

https://sertharros.gr 


1 σχόλιο:

  1. "η κυρία Χατζηγαβριήλ δεν είχε και δεν έχει κανένα οικονομικό συμφέρον από την εταιρεία", Ψώματα κι αλήθεια ετσά είναι τα παραμύθια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.