Κυριακή 26 Μαΐου 2024

ΔΗΠΕΘΕ Σερρών: Ενα λάθος …μέτρημα και τρεις διαπιστώσεις που προκαλούν θλίψη!

 


 

 Η κυρία Καλλιόπη Ευαγγελίδου ηθοποιός και πρώην Καλλιτεχνική Διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ  Σερρών σχολιάζει τα τεκταινόμενα στο ΔΗΠΕΘΕ

 Σερρών υπό τη νέα Δημοτική Αρχή και με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση της διοργάνωσης Φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου κάνει μια αποτίμηση των μέχρι σήμερα ενεργειών της νέας Δημοτικής Αρχής της κυρίας Μητλιάγκα.

Απο τα αξιοσημείωτα που αναφέρει στην ανάρτησή της η κ.Ευαγγελίδου, η αποκάλυψη πως υπήρξε “προσπάθεια η Πανεπιστημιάδα να φύγει από το ΔΗΠΕΘΕ” και αυτό ήταν εν γνωσει του τότε Προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ Γιάννη Γάτσιου, όσο και του τοτε μέλους και νυν Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών κυρίας Δρίγκα, η οποία τότε αποτράπηκε.

Η κυρία Ευαγγελίδου είναι και υποψήφια Ευρωβουλευτής με την Πλεύση Ελευθερίας στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024.

Αναλυτικά ο σχολιασμός της κυρίας Ευαγγελίδου για το ΔΗΠΕΘΕ

Δεύτερη χρονιά λέει φέτος το ΔηΠεΘε Σερρών διοργανώνει Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού θεάτρου.

Μάλιστα!

Κατ’ αρχάς τέτοια εποχή, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών διοργάνωνε την Διεθνή Πανεπιστημιάδα Φοιτητικού Θεάτρου, η οποία κρατήθηκε στο θέατρο αντέχοντας να περάσει, την οικονομική κρίση, την μετατροπή των επιχειρήσεων σε κοινωφελείς, ακόμη και τον κορωνοιό και τελικά ακυρώθηκε, ως μια από τις πρώτες διοικητικές πράξεις της Δημοτικής Αρχής της κ. Μητλιάγκα.

Στη συνέχεια οφείλω να πω, ότι με έκπληξη άκουγα ότι το ΔΗΠΕΘΕ

 Σερρών πρώτη φορά έκανε περιοδεία στον Νομό Σερρών, κάτι που το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών υλοποιεί από ίδρυσης του και υλοποιούσαμε συστηματικά τα τελευταία χρόνια, αλλά επειδή ήταν κάπως παράδοξο η Δημοτική Αρχή Χρυσάφη να μηδενίζει τις εργασίες της των πρώτων χρόνων υπό την Προεδρία του κ. Γάτσιου και την δική μου Καλλιτεχνική Διεύθυνση, αποφάσισα να το κοιτώ αποσβολωμένη, μην ελπίζοντας φυσικά πως κάποιος άλλος θα έλεγε πως δεν είναι η πρώτη φορά, γιατί σε αυτή την παράνοια ζούμε δυστυχώς, να ξέρουμε όλοι πως λέμε ψέματα και να κάνουμε πως είναι αλήθεια, χάριν δημοσίων σχέσεων, μια φοβερή παθογένεια. Όχι μόνο δεν έκανε πρώτη φορά περιοδεία στον Νομό  Σερρών αλλά και τα χρήματα που η Περιφερειακή Ενότητα δίνει πλέον στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ

 Σερρών μέσα στην προγραμματική σύμβαση, για αυτό τον σκοπό, ήταν πάγιο αίτημα δικό μου, το οποίο υποστηρίχθηκε από τον κ. Γάτσιο και αλλεπάλληλες συναντήσεις με τον κ. Σπυρόπουλο αλλά και mail. Τα οποία έχω.

Τώρα λοιπόν διαβάζω πως, ανακαλύπτοντας εκ νέου την πυρίτιδα, το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών για δεύτερη χρονιά διοργανώνει το φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου που είχε, γράφει, ξαναγίνει στο παρελθόν 😃

Πως γίνεται να συμβαίνει για δεύτερη χρονιά από το θέατρο κάτι που το θέατρο έχει ξανακάνει αυτοί ξέρουν.

Με θλίβει απέραντα η ακύρωση της Πανεπιστημιάδας. Μαζί με τον κ. Γάτσιο και εν γνώσει της κ. Δρίγκα σταματήσαμε προσπάθεια η Πανεπιστημιάδα να φύγει από το ΔΗΠΕΘΕ. Θέλω να σας διαβεβαιώσω, ότι θα παρακολουθώ στενά τις επόμενες κινήσεις σας αναφορικά με την συγκεκριμένη διοργάνωση. Και ο λόγος που μιλάω δημόσια για το συγκεκριμένο θέμα είναι ακριβώς γιατί θέλω να καταγραφεί και να υπάρχει λογοδοσία σε περίπτωση που κάποιος/οι εκ του πονηρού, θέλουν να απαλλαγούν από τον δημόσιο χαρακτήρα της σπουδαίας αυτής για την πόλη διοργάνωσης.

Με θλίβει απέραντα που δέχομαι μηνύματα από συγκεκριμένους ηθοποιούς που διαμένουν στο Νομό Σερρών και τα τελευταία χρόνια το θέατρο των  Σερρών, που είναι ο μοναδικός χώρος εργασίας τους, δεν τους προσλαμβάνει, με αποτέλεσμα να μην έχουν ένσημα για ασφάλεια αλλά και τα ελάχιστα ένσημα έστω για το πενιχρό ταμείο, χτυπώντας την επιβίωση τους με μια σκληρότητα που ουδέποτε εφαρμόστηκε απέναντι στους επαγγελματίες ηθοποιούς των Σερρών στο παρελθόν.

Με θλίβει τέλος που η Δημοτική Αρχή της κ. Μητλιάγκα επέλεξε να βαδίσει στα βήματα της Δημοτικής Αρχής του κ. Χρυσάφη, ακριβώς στα σημεία που οι πολίτες των Σερρών, ειδικά της πόλης των Σερρών, καταδίκασαν.

Σημειώνω ότι την φιλοξενία Ερασιτεχνικών ομάδων του Νομού την παρέλαβα από τον κ. Π. Μέντη και θεώρησα σκόπιμο καθώς δεν είχε αρίθμηση να την αναγάγω σε Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού θεάτρου του Νομού Σερρών, ώστε να αναπτύσσεται ως μια θεσμική διοργάνωση του θεάτρου.

Σημειώνω επίσης ότι τον Απρίλιο υπήρχε, για πολλά χρόνια, άλλη μία αξιόλογη διοργάνωση, η Θεατρική Άνοιξη, σε συνεργασία με την Δευτεροβάθμια Διεύθυνση Σερρών την οποία επίσης νομίζω ότι το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών δεν υλοποίησε

 https://www.anexartitos.gr/

2 σχόλια:

  1. Εσύ δεν έπαιζες στα βιντεάκια της Παλαζη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια πες μας; με πόσο χρέος μας άφησες στην ΚΕΠΑΣ στα χρόνια που διοίκησες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.