Τετάρτη 22 Μαΐου 2024

Σέρρες : Ξεκινάει η λειτουργία ιατρείου διακοπής καπνίσματος

 





Ξεκινάει από την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024, η λειτουργία ιατρείου διακοπής καπνίσματος, στο ΚΕΠ Υγείας – Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων, του Δήμου Σερρών επί της οδού Μεραρχίας 94.

 
 
 

Το ιατρείο θα προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες κάθε Τετάρτη στους δημότες/κατοίκους του δήμου Σερρών κάθε ηλικίας που επιθυμούν να διακόψουν το κάπνισμα. Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία και υπηρεσία του Δήμου Σερρών, σε συνεργασία με πνευμονολόγους του Ιατρικού Συλλόγου Σερρών, οι οποίοι εθελοντικά στηρίζουν την προσπάθεια.

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος ανέφερε: «Όλοι γνωρίζουμε ότι η διακοπή του καπνίσματος και η απεξάρτηση από τη νικοτίνη είναι ένα δύσκολο εγχείρημα, γι’ αυτό και πήραμε αυτή την πρωτοβουλία. Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας, που επιθυμούν να διακόψουν το κάπνισμα να έρθουν στο ιατρείο διακοπής καπνίσματος για να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα».


Στη συνέντευξη τύπου παρευρέθηκαν, οι επιστήμονες που στελεχώνουν και στηρίζουν τη λειτουργία αυτής της προσπάθειας και πιο συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Σερρών Άγγελος Βάκαλος, οι Πνευμονολόγοι Άννα Πανηγυροπούλου και Αναστασία Κυριατζή, αλλά και η ψυχολόγος Φωτεινή Τσουκνίδα.

Το ιατρείο θα λειτουργεί κάθε Τετάρτη απόγευμα από τις 18:00 έως 21:00 δωρεάν και θα πλαισιώνεται από τον/την ιατρό – πνευμονολόγο και έναν υγειονομικό υπάλληλο του Τμήμα Δημόσιας Υγείας του Δήμου Σερρών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνούν για πληροφορίες και να υποβάλουν τις αιτήσεις τους, στα τηλέφωνα 2321085661 ή 2321350571 από τις 09:00 το πρωί έως τις 13:00 το μεσημέρι, καθημερινά.

 

 https://www.serrespost.gr

1 σχόλιο:

  1. Μια τραγικη κινηση για μια δομη που ξεκινησε με τις καλυτερες προυποθεσεις, αν αυτα ειναι τα σχεδια για τον δημο λυπαμαι πολυ, μετα ας εφαρμοσουν και κρυφτο και κουτσο και ας παιξουν μηλα εκει στο προαυλιο.. Παπαδοπουλε ασε τους καφεδες στο βολτα και ασχοησου με αυτο το σημαντικο ποστο σοβαρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.