Κυριακή 26 Μαΐου 2024

Δήμος Σιντικης : Εγκρίθηκε η κατασκευη αιολικού πάρκου

 



Εγκρίθηκε νέα επένδυση ΑΠΕ για αιολικά στις Σέρρες. Συγκεκριμένα, δόθηκε έγκριση των Περιβαλλοντικών Όρων και Περιορισμών (ΑΕΠΟ), η εφαρμογή των οποίων αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την κατασκευή και λειτουργία του έργου «Αιολικός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) ισχύος 16,8MW», το οποίο θα κατασκευαστεί στη θέση «Σιδερόπετρα – Λυκοφωλιά», Δ. Σερρών και Δ. Σιντικής, Π.Ε. Σερρών, Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Φορέας του έργου είναι η εταιρεία ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΡΥΣΤΙΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, με δ.τ. «ΚΑΡΥΣΤΙΑΣ Μ.Α.Ε.»

Περιγραφή του έργου

Το έργο αφορά στην Εγκατάσταση και λειτουργία Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας από αιολική ενέργεια στην ξηρά, στη θέση «Σιδερόπετρα – Λυκοφωλιά», Δ. Σερρών και Δ. Σιντικής, Π.Ε. Σερρών, Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο Α.Σ.Π.Η.Ε. θα εγκατασταθεί εντός πολυγώνου, έκτασης 939.261,5 m2 στη θέση ” Σιδερόπετρα – Λυκοφωλιά “, στα διοικητικά όρια των Δ. Σερρών και Δ. Σιντικής της Π.Ε. Σερρών.

Αποτελείται από τέσσερις (4) Α/Γ, διαμέτρου D=150m, ισχύος 4,2 MW έκαστη, ήτοι συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 16,8 ΜW.

Οι ανεμογεννήτριες (Α/Γ) θα ανεγερθούν σε τέσσερις (4) πλατείες ανέγερσης ανεμογεννητριών (Α/Γ), συνολικής επιφάνειας κατάληψης 13.218m2.

Οι πυλώνες των Α/Γ είναι ύψους 105m, στην κορυφή των οποίων εδράζεται η άτρακτος. Οι πυλώνες των Α/Γ εδράζονται στις αντίστοιχες θεμελιώσεις και στο εσωτερικό τους περιλαμβάνονται οι απαραίτητες καλωδιώσεις, τα ηλεκτρονικά ισχύoς κ.λπ.

Οι μετασχηματιστές χαμηλής τάσης/ μέσης τάσης, τοποθετούνται εσωτερικά στην νασέλα της κάθε Α/Γ και ανυψώνουν την παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια χαμηλής τάσης σε μέση τάση.

Συνοδά έργα

Έργα εσωτερικής οδοποιίας συνολικού μήκους 2.068,54m, εκ των οποίων μήκος 943,4m αφορούν βελτιώσεις υφιστάμενων οδών και μήκος 1.125,14m αφορούν νέες διανοίξεις.

 https://olanea.gr

1 σχόλιο:

  1. Στην κορυφογραμμή του Λαϊλιά θα στηθούν οι ανεμογεννήτριες, πάνω από τον Ξηρότοπο και το Καπετανούδι. Στον Λυκόλοφο με την καλύτερη θέα που υπάρχει στο βουνό θα στήσουν ανεμογεννήτρια. Σερραίοι και πάλι σας την φέραν τα γατάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.