Πέμπτη 23 Μαΐου 2024

Χρυσάφης : Πέντε ερωτήματα χωρίς απάντηση

 



 

 Στην εκπομπή της Βούλας Αγκαθά στο ΔΙΚΤΥΟ φιλοξενήθηκε ο πρώην δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσαφης .Ο οποίος για μια ακομη φορά έθεσε τα πέντε ερωτήματα για την μελέτη του νέου κολυμβητηρίου στο αθλητικό πάρκο Ομόνοιας .Ο επικεφαλης της Συμμαχίας έκανε λόγο για ευθύνες που έχουν δύο εκ των στενότερων συνεργατών της δημάρχου ο γραμματέας του δήμου κ Αναστασιαδης και η εντεταλμένη σύμβουλος κ Χατζηγαβριηλ οι οποίοι συμμετέχουν στην εταιρεία που ειναι ο ανάδοχος του έργου σύνταξης μελέτης. Ο κ Χρυσαφης απευθύνθηκε στην δήμαρχο καλώντας να απαντήσει , τονίζοντας οτι η κ Μητλιαγκα αν και παραχώρησε δύο συνεντευξεις επέλεξε να ¨¨πετάξει την μπάλα στην κερκίδα ¨¨ αποφεύγοντας να απαντήσει επί της ουσίας .Για τον αν οι δύο συνεργάτες έχουν ευθύνη για την καθυστέρηση .Και πόσο ειναι ηθικό η κ Χατζηγαβριηλ με την ιδιότητά της εντεταλμένης συμβούλου να δίνει παράταση στην εταιρεία ( ανάδοχος του έργου ) στην οποία ειναι μέτοχος 

  Θυμίζουμε οτι η κ Χατζηγαβριηλ έχει προαναγγείλει οτι θα κινηθεί νομικάκατα του κ Χρυσαφη

Τα ερωτήματα που έθεσε ο κΧρυσαφης

ΕΡΩΤΗΜΑ 1ο
Γιατί δεν πήγε η μελετητική ομάδα (μέλη της οποίας ήταν συνεργάτες της Δημάρχου) στη Γ.Γ.Α με το που ανέλαβαν το έργο για να δοθούν τότε οι απαραίτητες οδηγίες;
Γι’ αυτό και η Γ.Γ.Α με έγγραφό της στις 08-03-2023 αναφέρει ότι έχει υπαιτιότητα ο ανάδοχος για την καθυστέρηση.

 Θυθμιζουμε οτι η κ Χατζηγαβριηλ έχει προαναγγειλει οτι θα κινηθει νομικα

 

ΕΡΩΤΗΜΑ 2ο
Πόσο ηθικό και νόμιμο είναι, μέτοχος της αναδόχου εταιρείας να είναι η κυρία Χατζηγαβριήλ Δέσποινα, εντεταλμένη σύμβουλος και έμμισθη αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΣ, και εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας ο κ. Αναστασιάδης Άρης, έμμισθος Γενικός Γραμματέας του Δήμου Σερρών, σύζυγος της κυρίας Χατζηγαβριήλ; (Εδώ θα αφήσουμε στην κρίση των Σερραίων το φαινόμενο της οικογενειοκρατίας που κατά ορισμένους διοικεί τον Δήμο Σερρών). 

 

ΕΡΩΤΗΜΑ 3ο
Πόσο ηθικό και νόμιμο είναι, μέτοχος της εταιρείας, το πτυχίο της οποίας έχει κατατεθεί στην εταιρεία αυτή, να συμμετέχει σε λήψη απόφασης, παράτασης του έργου στην ίδια εταιρεία;
Είναι αυτό που λέει ο λαός «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει…»

ΕΡΩΤΗΜΑ 4ο
Θα είναι έτοιμη η μελέτη μέχρι τον Αύγουστο του 2024;

 

ΕΡΩΤΗΜΑ 5ο
Πρόσφατα, ανακοινώθηκε μια δωρεά μελέτης για ένα κολυμβητήριο φούσκα!
Μια δωρεά από τον Γενικό γραμματέα του Δήμου.
Δωρεά για μια μελέτη, που δεν ξέρουμε πώς έγινε, γιατί δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, άρα υπάρχει θέμα νομιμότητας.
Επιπρόσθετα, η μελέτη αυτή δεν παρουσιάστηκε ποτέ σε κανένα όργανο του Δήμου, αν και ζητήθηκε επανειλημμένα από μέλη της παράταξής μας.
Ρωτάμε λοιπόν: Aυτή η μελέτη φάντασμα για το κολυμβητήριο φούσκα, πότε θα εμφανιστεί;
Aφού υποτίθεται ότι ήταν έτοιμη.
Μήπως και αυτό είναι ένα ακόμη πυροτέχνημα της Δημοτικής αρχής;


 

2 σχόλια:

  1. Ερωτήσεις προς το blog και τον κ. Χρυσάφη.
    1. Τα χρήματα της μελέτης υπάρχουν για να πληρωθεί ο Ανάδοχος τα έχει εξασφαλίσει ο κ. Χρυσάφης?
    2, Χρονοδιάγραμμα για τη υλοποίηση της μελέτης υπήρχε, και ποιος το επέβλεπε από την πλευρά του Δήμου, επί της θητείας Χρυσάφη και τι έκανε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και ο Δήμαρχος αν υπήρχαν καθυστερήσεις στην υλοποίηση του?
    Εφόσον ο ανάδοχος έκανε παύση εργασιών λόγω μη πληρωμής θα έπρεπε βάσει νόμου να του δοθεί η αναλογούσα παράταση προθεσμίας?
    Όταν γίνεται αίτηση παραίτησης από την σύνθεση κάποιας εταιρείας αυτή έχει ισχύ από την ημέρα που κατατέθηκε, για να ξέρουμε και τι λέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλλά λόγια να αγαπιόμαστε.
    Απαντήσεις θα δώσει η Αλαλη Δημαρχος η θα συνεχίσει να πετάει την μπάλα στην εξεδρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.