Σάββατο 18 Μαΐου 2024

Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ, τρίτη η ΝΔ στις ηλικιες 17-34

 


 

 

 Ενα ενδιαφέρον εύρημα το οποίο σχετίζεται άμεσα με την αποχή, το ύψος της οποίας θεωρείται κρίσιμος παράγων των επικείμενων ευρωεκλογών, περιλάμβανε το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της MRB (Open).

Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται πρώτος με 19,2% στις ηλικίες 17-34 ετών και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 14,7%.

Είναι από τα λίγα ερωτήματα στα οποία η ΝΔ έρχεται οριακά τρίτη με 14,5%. Το πρόβλημα – στοίχημα για τον Στεφ. Κασσελάκη είναι ότι στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα καταγράφονται παραδοσιακά τα υψηλότερα ποσοστά αποχής.

Υπ' αυτή την έννοια, η ΝΔ μάλλον εύχεται, παρά ξορκίζει το σενάριο της μαζικής μετακίνησης της νεολαίας στις παραλίες την Κυριακή της ευρωκάλπης.

Αυτό που πάντως, προκάλεσε έκπληξη στους γαλάζιους επιτελείς είναι ότι στην ίδια δημοσκόπηση, η ΝΔ προηγείται στους άνδρες, με μεγαλύτερο ποσοστό από αυτό στο οποίο προηγείται στις γυναίκες, οι οποίες, σε σημαντικό ποσοστό, φαίνεται να συμπαθούν τον Στεφ. Κασσελάκη.

Α.Ο.

 https://www.ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.