Σάββατο 13 Απριλίου 2024

Το ερώτημα της ημέρας : Δώρο το κολυμβητήριο για την νέα δομη προσφύγων ????

 

 


 

Αιφνιδιαστικά ¨¨έσκασε ¨¨ η είδηση για την κατασκευη προπονητικού  κολυμβητήριου στην πόλη των Σερρών  .Το οποίο θα κατασκευαστεί με χρηματοδότηση από το υπουργειο  Μετανάστευσης και Ασύλου. Ο σμπίρος μου θύμισε

1. οτι το συγκεκριμένο υπουργειο χρηματοδοτεί έργα μόνο σε περιοχές που υπάρχουν δομές φιλοξενίας προσφύγων ( στα πλαίσια των ανταποδοτικών , αντισταθμιστικών οφελών προς τις τοπικές κοινωνίες )

2. Εδώ και δυο μήνες υπάρχουν φήμες  οτι στην υπάρχουσα δομή προσφύγων στην πόλη των Σερρών. Θα προστεθεί νεα δυναμικότητας φιλοξενίας 1.000 ατόμων

3. Στην πρόσφατη επίσκεψη του ο κ Καιριδης στις Σερρες σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων .Δεν διέψευσε τις φήμες ,  λέγοντας γενικώς και αορίστως οτι σε κάποιες περιοχές οι υπάρχουσες δομές θα επεκταθούν.

Επομένως μήπως το κολυμβητήριο ΔΕΝ ειναι αποτέλεσμα ενεργειών και προσπαθειών ??

Αλλά ένα ανταποδοτικό έργο του υπουργείου προς τον δήμο Σερρών . Να δεχθεί  ( που δέχεται αδιαμαρτύρητα ) την δημιουργία νέας δομής προσφύγων ???

ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙς ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΥΓ : Αν ισχύουν οι φήμες  ,με την δημιουργία της νέας δομής. Ο αριθμός των προσφύγων που θα φιλοξενείται στις δομές θα  αντιστοιχεί περίπου στο 4% του μονίμου πληθυσμού της πόλης 

 Αναμενουμε την απάντηση του δήμου ,αν ισχυουν τα οσα γράψαμε

2 σχόλια:

  1. Αφήστε τη Μητλιάγκα για τη δομή, τους βουλευτές μας ρωτήστε. 4 βουλευτές της ΝΔ έχουμε. Ανάπτυξη πώς θα φέρουμε χωρίς χρήματα. Η Μητλιάγκα καλά κάνει και ζητάει χρήματα από όποιο ταμείο δίνει. Οι βουλευτάδες βολεύουν κόσμο που εργάζεται στη δομή. Μόνο από βουλευτικό γραφείο μπαίνεις να δουλέψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ σωστά προχωρα η δημοτική αρχή Μητλιαγκα για το προπονητικό Κολυμβητήριο και πολύ καλά κάνει και συνεργάζεται με το Υπουργείο Μετανάστευση και Ασύλου στο θέμα των προσφύγων. Οι πρόσφυγες στην πόλη των Σερρών είναι εδώ και 10 χρόνια και δεν δημιουργήθηκε κανένα πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.