Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Δήμος Βισαλτίας : Οι πρώτες εκατό μέρες

 


 

Γράφει ο δημοτικός σύμβουλος και  γραμματέας του δημοτικου συμβουλίου Ντόλκος Απόστολος

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΟ.1
 
ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ 100 ΜΕΡΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ
 
Παρότι είμαι της φιλοσοφίας res non verba (έργα, όχι λόγια), θα γράφω που και που κάποια πραγματάκια για τον Δήμο μας και επειδή πρέπει και επειδή μου το ζητάτε. Όσοι μένουν στον Δήμο μας βλέπουν ή θα δουν σύντομα το πόσο πολύ δουλεύει η νέα Δημοτική Αρχή. 
Οι ετεροδημότες όμως μπορούν καλώς ή κακώς να ενημερώνονται μόνο από τα social media.
 
Τα 4μιση χρόνια υγιούς αντιπολίτευσης μας δίδαξαν όλους πολλά πράγματα. Όχι μόνο τι πρέπει να κάνουμε τώρα σαν Δημοτική Αρχή αλλά και τι θα πρέπει να αποφεύγουμε. 
Γι’ αυτό και οι συνάδελφοι αιρετοί που έχουν αναλάβει τώρα την διοίκηση (Δήμαρχος, αντιδήμαρχοι, πρόεδροι κτλ), αλλά και μη αιρετοί (συνεργάτες, δημ. υπάλληλοι) δίνουν καθημερινά όλο τους το είναι για να βρίσκονται κοντά στον πολίτη. 
Έχουμε επιλέξει να δίνουμε όλη μας την ενέργεια για δουλειά και δεν σπαταλάμε φαιά ουσία για ανούσιες κόντρες, κουτσομπολιά, κυνήγι μαγισσών και παραπολιτική. 
Η ομάδα είναι πραγματικά dream team. Όχι μόνο για τις ατελείωτες ώρες δουλειάς, αλλά γιατί πλέον όλα τα θέματα τα αντιμετωπίζουμε με ειλικρίνεια κοιτώντας τον κόσμο στα μάτια. 
Η Δημοτική μας αρχή βρίσκεται κοντά στον πολίτη περισσότερο από κάθε άλλη παρελθοντική Δημοτική Αρχή. Τα γραφεία όλων είναι μόνιμα ανοιχτά προς τους Δημότες.
Επί της ουσίας. Όπως καταλαβαίνετε, μπορεί τα ποστ να είναι πλέον λιγότερα, αλλά σε τακτική βάση ανεβαίνουν στα social διάφορα έργα, δράσεις, εκδηλώσεις που πραγματοποιούμε. 
Επίσης, οι πρώτοι αυτοί μήνες μας έφεραν αντιμέτωπους με πολλές αλλαγές στην τοπική αυτοδιοίκηση και με πολλά προβλήματα από την προηγούμενη θητεία. Τα νομικά πρόσωπα του Δήμου μας (όπως και σε όλους τους Δήμους) καταργήθηκαν.
 Έτσι οι υπάλληλοι έπρεπε να φέρουν εις πέρας έναν τεράστιο όγκο αλλαγών στο οργανόγραμμα του Δήμου λόγω της κατάργησης της ΚΕΔΗΒ και του ΔΗΚΚΠΑ. Το μεγάλο αγκάθι όμως είναι τα χρέη του Δήμου. Όπως θα έχετε διαβάσει σίγουρα σε διάφορα site, αναλάβαμε έναν Δήμο που χρωστούσε πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ στην τοπική αγορά.
 Επίσης αναλάβαμε μια ΔΕΥΑΒ χρεωμένη με ένα αδιανόητο ποσό (θα το πούμε άλλη φορά αυτό) που δεν μπορεί να μην μας ανησυχεί. Όλα φυσικά έχουν αρχίσει να δρομολογούνται και δεν θα μείνει κανείς απλήρωτος. 
 
Από τις πρώτες μέρες που αναλάβαμε έγιναν απλά καθημερινά πράγματα που δεν θα έπρεπε να είναι καν άξια αναφοράς, παρόλα αυτά τα αναφέρω γιατί είχαν χρόνια να γίνουν. 
Λακκούβες έκλεισαν, αλλάχτηκαν πολλές εκατοντάδες λάμπες, καθαρίστηκαν δεξαμενές, καθαρίστηκαν φρεάτια, έγιναν αναχώματα για τον Στρυμόνα κτλ κτλ. Έγιναν όλα στο 100%; Κάποια ναι, κάποια όχι. Πχ παρόλο που έκλεισαν εκατοντάδες λακκούβες, σίγουρα κάποιες δεν έκλεισαν ακόμα. Ξέρετε ότι αν ενημερώσετε, θα φτιαχτεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα. 
 
Πάμε λίγο στα πιο μακρόπνοα έργα. Δεν είμαι άνθρωπος των «θα» γι’ αυτό και θα είμαι προσεκτικός στα λόγια μου. Σας πληροφορώ μόνο ότι ο Δήμος μας έχει προλάβει προθεσμίες για χρηματοδοτήσεις και για έργα που κόντευαν να χαθούν για διάφορους ευνόητους λόγους. Κάποια έργα έχουν ήδη εγκριθεί (πχ. διασύνδεση Αχινού-Δάφνης) κάποια άλλα θα ανακοινώνονται στην πορεία, κάποια που είχε ξεκινήσει η προηγούμενη και η παραπροηγούμενη δημοτική αρχή εκτελούνται ήδη (γήπεδο Νιγρίτας, βιολογικός καθαρισμός κτλ).
 
Σε αυτήν την προσπάθεια θέλουμε και συνεργασία με τους πολίτες. Γι’ αυτό και ενημερώνουμε τον κόσμο και δεν κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλάκι. 
Ο Δήμος και οι άνθρωποι του κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την ποιότητα ζωής του τόπου μας. Δεν είναι δυνατόν να γεμίζουν τα χωράφια, τα σχολεία, οι παιδικές χαρές και οι παλαίστρες με σκουπίδια, ενώ κάδοι υπάρχουν παντού. 
Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν εντός των οικισμών οικόπεδα με χόρτα 2 μέτρα και να μένουν απεριποίητα. 
Δεν είναι μόνο ο κίνδυνος φωτιάς, αλλά και τα ερπετά ή τα τρωκτικά που μπορεί να κρύβονται σε αυτά τα μέρη. Γι’ αυτό και αποφασίσαμε να εφαρμόσουμε τον Νόμο και να προβούμε σε κάθε σκληρό μέτρο που χρειάζεται, για αυτούς που δεν θα τακτοποιήσουν το πρόβλημα μετά από μερικές ειδοποιήσεις.
 Κάπου υπάρχει και η ατομική ευθύνη. Είναι εμφανής η διαφορά μεταξύ των χωριών που οι δημότες συνεργάζονται και αυτών που δεν συνεργάζονται. 
Ο Δήμος ξέρετε πως έχει έλλειψη προσωπικού (πρόβλημα το οποίο θα λυθεί εν μέρει λίαν συντόμως) και γι’ αυτό και πάλι ζητώ την αυτονόητη συνεργασία όλων σε αυτά που πρέπει.
Αυτά για αρχή…

5 σχόλια:

  1. Επιτέλους εμφανίστηκε.
    Άρα όλα είναι τέλεια σύμφωνα με
    Τον κ. Ντόλκο.
    Όσο για το ότι δεν αλλαχτήκαν ποτέ λάμπες είναι μόνο για γέλια.
    Θα σας στείλω και τις προηγούμενες αναρτήσεις του που ήταν στην αντιπολίτευση και τώρα κατάπιε πολλά.
    Από το γενικό γραμματέα που έλεγε ήταν περιττός και κόστιζε στο Δήμο, τους ειδικούς συνεργάτες επίσης το ίδιο, τα πρεκλογικά γραμμάτια ; Τώρα που βολεύει η δήμαρχος όλους τους υποψήφιους τους συνδυασμούς της τι έχει να πει; Για τις απευθείας αναθέσεις; Μιλάει για την δευαβ που υποτίθεται έχουν πρόβλημα και πληρώνουν Αντιπρόεδρο με 1000 ευρώ το μήνα ; Πόσο κοστίζει το Δ.Σ της δευαβ κ. Ντολκο και πόσο κόστιζε σε προηγούμενες θητείες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τόλη επειδή αναφέρθηκες σε παλιές δημοτικές αρχές λίγο προσοχή διότι υπήρχαν άνθρωποι με κύρος και ανιδιοτέλεια. Και όχι σαν κάποιους σήμερα που έχουν γίνει πρωταθλητές στις κωλοτούμπες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εκτός από Δημοτικός σύμβουλος είναι και μυθιστορηματογράφος οπότε δικαιολογείται αυτή του η ανάρτηση. Επίσης δεν βλέπει τους φωτογραφικούς διαγωνισμούς( για να το πάρει ο συνεργάτης του ειδικού συνεργάτη της Δημάρχου), τα ταξιδάκια στην Αθήνα σε καλά ξενοδοχεία, τους απλήρωτους συμβασιούχους της ΔΕΥΑΒ εδώ και ένα τετράμηνο (την στιγμή που υπάρχουν λεφτά για μισθό προέδρου, αντιπροέδρου και ΔΣ). Να μας πει τι, ο,τι δεν ψήφισε σε δάνειο της ΔΕΥΑΒ από το Παρακαταθηκών και Δανείων, ώστε να ξοφληθούν προμηθευτές και μέρος από τα χρέη της ΔΕΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στα γραφόμενα του κ Ντολκου διαφαίνεται μία αλαζονεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.