Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024

Δήμος Αμφίπολης : Το ΓΕΛ Ροδολίβους υποδέχτηκε το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών

 


 
 
 
Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.) Σερρών στο Λύκειο Ροδολίβους
Την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου το ΓΕΛ Ροδολίβους υποδέχτηκε με μεγάλη χαρά το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΘΕΑΤΡΟ (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.) ΣΕΡΡΩΝ, στο πλαίσιο της αναβάθμισης και περαιτέρω προώθησης της Θεατρικής Παιδείας προς τους μαθητές, με σκοπό να προσεγγίσει τα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Σερρών.
Ο κ. Νίκος Βεργίδης, ηθοποιός και σκηνοθέτης, Δ/ντής της Ερασιτεχνικής Πειραματικής σκηνής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. παρουσίασε ένα εποπτικό υλικό με μεγάλη αμεσότητα. Η παρουσίαση του οπτικοακουστικού υλικού ήταν διάρκειας μιας περίπου ώρας και οι θεματικές ενότητες περιελάμβαναν αναφορές σε ζητήματα αγωγής λόγου, σκηνικών, κοστουμιών σκηνοθεσίας, θεατρικού κειμένου, θεατρικής μουσικής κ.α.
Οι μαθητές και οι καθηγητές παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το οπτικοακουστικό υλικό και στο τέλος έθεσαν ενδιαφέρουσες ερωτήσεις που αφορούσαν κυρίως τις διαφορές θεάτρου -κινηματογράφου, την επίδραση του σκηνικού στον θεατή κ.α. Με μεγάλη χαρά ο κ. Βεργίδης απάντησε στις ερωτήσεις των μαθητών και κουβέντιασε μαζί τους για τη διοργάνωση σχολικών θεατρικών παραστάσεων.
Ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου και οι μαθητές όλων των τάξεων τον ευχαριστούμε θερμά γι αυτή την εμπεριστατωμένη παρουσίαση που άνοιξε σε όλους μας νέα παράθυρα γνώσης!
 
Γιώργος Γαλλος 
Διευθυντής ΓΕΛ Ροδολίβους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.