Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024

Δήμος Σερρών : Ένα ερώτημα προς την δήμαρχο

 


 

 

 

Του Αθανάσιου Μπόικου

Επίσημο δημοσίευμα του Δήμου Σερρών αναφέρεται σε “επαφές υψηλού επιπέδου” της κας Δημάρχου Σερρών με κυβερνητικά στελέχη.

Στο πλαίσιο της γενικευμένης πολιτικής ιδιωτικοποιήσεων δημόσιων – δημοτικών δομών και λειτουργιών αναμένεται και κατάθεση αντίστοιχου κυβερνητικού νομοσχεδίου για συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ της Ελλάδας.

      α)  Για να μη μένουμε όμως στα γενικά και επί παντός επιστητού

      β)  Μια και στην ανακοίνωση του δήμου γίνεται αναφορά “ειδικότερα στα μεγάλα έργα της
           Δ.Ε.Υ.Α.Σ.”

ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ προς την κα ΔΗΜΑΡΧΟ

Στις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη και λίγο μετά τον “ξαφνικό” (;;) θάνατο δημοτικών οργανισμών (ΚΕΔΗΣ, ΟΠΑΚΠΑ) αφέθηκε να κυκλοφορήσει η φήμη/είδηση για τη σχεδιαζόμενη συγχώνευση των ΔΕΥΑ της Ελλάδας σε υπερδημοτικές επιχειρήσεις (ενιαιοποίηση πολλών ΔΕΥΑ, είτε σε επίπεδο νομού είτε σε επίπεδο ομάδας νομών ή ακόμη και σε επίπεδο περιφέρειας).

Ενδέχεται μάλιστα να συνεξεταστεί και το ενδεχόμενο «εμπλοκής» και των ΤΟΕΒ-ΓΟΕΒ στην όλη υπόθεση.

Στη συνέχεια, κατά τη συνήθη τακτική, επικράτησε και επικρατεί ως τώρα σιωπή και “εσωτερικές” διαδικασίες, ώστε να μετρήσει η κυβέρνηση τις αντιδράσεις και να τις διαχειριστεί στο μέτρο του δυνατού. Η προπαρασκευαστική όμως αυτή περίοδος φαίνεται να τελειώνει. Στη Θεσσαλία ήδη πυροδοτήθηκε η βόμβα, αρχής γενομένης με τους ΤΟΕΒ – ΓΟΕΒ.

Ερωτάται η δημοτική αρχή και η κυρία δήμαρχος προσωπικά (αφού, εκτός από Δήμαρχος είναι και Πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης):

Α.   Ποια είναι η θέση τους στο συγκεκριμένο ζήτημα;
     –  Θα χειροκροτήσουν τη νέα κυβερνητική πρωτοβουλία, λέγοντας ΝΑΙ;
     –  Θα αντιπαρατεθούν στα ίσια;
     –  Ή θα καταφύγουν στη συνηθισμένη δικαιολογία/τέχνασμα του “εμείς δε το θέλουμε, αλλά τι να κάνουμε, ανωτέρα (κυβερνητική) βία, οπότε …”

Β.  Μήπως η κα δήμαρχος, στις υψηλού επιπέδου επαφές της με τα κυβερνητικά στελέχη τούς έθεσε το ζήτημα των συγχωνεύσεων και έχει κάτι να μας πει;
Αθανάσιος  Μπόϊκος
Σέρρες, 26 Φεβρ 2024

1 σχόλιο:

  1. "ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ προς την κα ΔΗΜΑΡΧΟ", δηλαδή τα παρακάτω πολλά ερωτήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.