Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024

Δήμος Σερρών : Ανάπλαση στην Πλατεία ΙΚΑ ,αναστήλωση Ι.Ν Αγίου Νικολάου

 


 

Ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Σερρών ενέκρινε την υποβολή  πρότασης με τίτλο «Υποβολή της Επικαιροποιημένης
Στρατηγικής της ΟΧΕ-ΒΑΑ Δήμου Σερρών» στο πλαίσιο της Πρόσκλησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Προγράμματος Κεντρικής Μακεδονίας.

 

 Η Επικαιροποιημένη ΟΧΕ – ΒΑΑ επικεντρώνεται σε ένα πλέγμα παρεμβάσεων με τις οποίες: 

α) ολοκληρώνεται ένας κύκλος πυκνών παρεμβάσεων στο πολεοδομικό κέντρο της  πόλης αλλά και πέριξ αυτού με την εκτέλεση έργων αστικής αναζωογόνησης στο βόρειο άξονα (φάση ΙΙ),

 β) την ανάπλαση στην Πλατεία ΙΚΑ (Γεωργίου Καφτατζή) ως μέρους των
σημαντικών εμβληματικών παρεμβάσεων εντός του πολεοδομικού κέντρου, 

γ) την παρέμβαση στο μνημειακό πλούτο της πόλης με την αναστήλωση δυο πολύ σημαντικών μνημείων και ειδικότερα αυτών του Αγίου Νικολάου και του Οθωμανικού Μνημείου, 

δ) την περαιτέρω ενσωμάτωση της ηλεκτροκίνησης και τη συμβολή στην καθολική της εφαρμογή στις αντίστοιχες δημοτικές υπηρεσίες και ε) την ανάληψη δέσμης σημαντικών πρωτοβουλιών για την υλοποίηση του marketing plan προκειμένου για την εξασφάλιση της εξωστρέφειας της πόλης.

 

δειτε εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.